Antwerps hiphopcollectief Young Age Music Entertainment
Reportage, Nieuws, Samenleving, Cultuur, België, Antwerpen, Stampmedia, Urban, Antwerpen, Kunstbende, Young Age Music -

Antwerps hiphopcollectief Young Age Music Entertainment

Naast rock en pop kon je ook hiphop vinden op de Antwerpse voorronde van de Kunstbende. Eén van die groepen was het collectief Y.A.M.E. De harde kern is al acht jaar bezig om Antwerpse hiphop op de kaart plaatsen en de negatieve bijklank van hiphop weg te werken.

maandag 11 maart 2013 16:10
Spread the love

Desmond B (21) en Yavuz (18) delen samen een passie voor hiphop en bundelden hun muzikale dromen. Door de jaren heen kwamen er nieuwe leden bij. Nu vormen Desmond B, Yavuz, Kallauri (18), Marwan Awadalla (17) en Fadel G (21) het hiphopcollectief Y.A.M.E.. Of dit voor altijd zo gaat zijn, is nog maar de vraag. “Iedereen met de juiste motivatie is welkom”, vertelt Desmond. De jongens hopen met hun groep jongeren van de straat te houden. Wat in het verleden al gelukt is.

Een grote portie SWAG

De jongens gebruikten tijdens hun optreden vaak de opkomende term ‘SWAG’. Een concrete definitie heeft de afkorting niet, maar dat hoeft ook niet. Volgens Y.A.M.E. is het een ander woord voor stijl. “Iedereen kan het zelf invullen. Iedereen heeft SWAG op zijn manier”, legt Marwan uit. Een opvolger voor YOLO als woord van 2013?

Over de kwaliteit van hun optreden, moet de jury oordelen, maar enthousiasme was er zeker. Op de melodie van Baauer’s Harlem Shake stond het podium op een mum van tijd vol met jongeren. Iets waar de medewerkers van de Kunstbende duidelijk niet klaar voor waren.

Meneer De Wever heeft het fout

Er is meer nood aan ondersteuning voor hiphop, vinden de rappers van Young Age. In de Kunstbende is er plaats voor alle muziekgenres, maar er zijn duidelijk meer rock- en popartiesten. Volgens Y.A.M.E.-ers kan dit wel een gevolg zijn van de negatieve bijklank van hiphop. Desmond en zijn bende willen af van die negatieve noot. In hun muziekgenre zit meer dan alleen ‘pimps and ho’s’. Door hun teksten proberen ze mee te helpen aan het verbeteren van de hiphopscène. Via hun deelname aan de Kunstbende willen ze meer bekendheid verwerven om ooit op professioneel niveau te werken. ” Wij willen meneer De Wever het mooie van hiphop laten zien”, aldus Y.A.M.E..

© 2013 – C.H.I.P.S. StampMedia – Thomas Verstrepen – foto: Vincent Tillieux

take down
the paywall
steun ons nu!