Antwerp Game Days in Jeugdcentrum Kavka
Samenleving, Lokaal, Antwerpen, Güler Turan, Jeugdcentrum Kavka, Gamen, Game Days, De virtuele leefwereld -

Antwerp Game Days in Jeugdcentrum Kavka

ANTWERPEN - Op 25 en 26 augustus werden voor de eerste keer de Antwerp Game Days georganiseerd door Gamebox vzw in samenwerking met de stad Antwerpen. Jongeren konden er deelnemen aan verschillende gamecompetities, het opnemen tegen een professionele speler en tips krijgen in een gameworkshop.

zondag 26 augustus 2012 23:40
Spread the love

De digitalisering is niet weg te denken uit de leefwereld van jongeren. Die virtuele wereld kent echter ook enkele valkuilen. Bij Gamebox worden de jongeren in hun ontdekkingstocht deskundig bijgestaan, ze kunnen onder begeleiding proeven van de laatste technologie en de meest recente games.

Met de Antwerp Game Days wil Gamebox vzw de Antwerpse jeugd laten proeven van de diverse wereld van gaming. Gamebox vzw wil aan jongeren een gecontroleerde omgeving bieden om op een sociaal verantwoorde manier te gamen.

Naast de workshops was er ook een lezing over games en verslavingen en werd meer uitleg gegeven over educatieve games.

Jongeren konden ook op verschillende locaties gamen. Met de ondersteuning van dergelijke initiatieven kiest de stad Antwerpen voor een vernieuwend jeugdbeleid, waarbij wordt ingezet op projecten die aansluiten bij de jongerencultuur en sterk verweven zijn met de leefwereld van jongeren.

http://game-box.be/

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!