Belgisch kampioenschap kunstlaptopslingeren voor junioren

vrijdag 24 augustus 2012 12:14
Spread the love

Computers te snel weggooien is het domste wat je kan doen. Tenzij op het tweede Belgisch kampioenschap kunstlaptopslingeren voor junioren.

De voorbije jaren organiseerde PUC (Pro Used Computers) al 8 keer het Belgisch kampioenschap pc-werpen en de eerste editie van het Belgisch kampioenschap kunstlaptopslingeren. Daarbij ging het telkens om brute kracht. Wie het verste kon werpen, won de wedstrijd. PUC wil zo de huidige wegwerpmaatschappij onder de aandacht brengen en aanklagen.

Dit jaar moeten de deelnemers een doel zien te raken, en zijn stijl en originaliteit van belang. Niet het verste, maar wel het mooiste ‘wegwerpgebaar’ wint. Zo maken vrouwen eindelijk minstens een even grote kans om dit vermaarde kampioenschap te winnen en de eerste prijs, een tweedehands laptop, in de wacht te slepen.

Het kampioenschap vindt plaats op het tienerfestival T-DAY, op woensdag 29 augustus in het militair kamp van Brasschaat.  Alle festivalgangers kunnen deelnemen, maar ze schrijven zich de dag zelf wel het best op tijd in. De voorrondes beginnen immers al om 11 uur. De juryleden zijn vedetten uit de wereld van discuswerpen, hamerslingeren, kunstschaatsen en ballistiek.

Aan wegwerplaptops geen gebrek.

Draagbare computers worden steeds populairder. Iedereen wil een laptop. Maar wat weinig mensen weten is dat ze veel kwetsbaarder zijn dan een gewone pc.

Met laptops gebeuren 100 keer meer ongevallen. Ze zijn extreem gevoelig voor vloeistoffen en vallen veel vaker. Doordat ze zo compact zijn, is het herstellen van laptops veel ingewikkelder en duurder. Als gevolg raken ze veel sneller onherstelbaar beschadigd. Jammer voor de gebruiker en pech voor het milieu.

Is een laptop milieuvriendelijk?

Omdat laptops kleiner zijn, zou je denken dat er minder grondstoffen nodig zijn, maar daarom zijn laptops nog niet milieuvriendelijker. De productie van een nieuwe laptop is een stuk vervuilender dan die van een klassieke pc.

Er wordt wel eens beweerd dat een laptop minder verbruikt dan een gewone pc, maar dat klopt niet. De hoeveelheid energie die je verbruikt als je met een computer werkt, bedraagt maar 20 procent van de totale energieconsumptie. 80 procent van de energie wordt verbruikt bij het produceren van het toestel. En de productie van een laptop vergt veel meer energie dan die van een gewone pc.

Oplossing?

Koop geen laptop als je er geen nodig hebt. In veel gevallen is een desktop-pc even goed. Koop geen nieuw toestel als dat niet nodig is. In veel gevallen is een tweedehands laptop of desktop even goed.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!