Facebookpagina Polizei Hannover aktuell bericht Hannover 96- Club Brugge
Brugge, Filip Somers, Club Brugge, Hannover96 -

Facebookpagina Polizei Hannover aktuell bericht Hannover 96- Club Brugge

woensdag 15 februari 2012 19:07
Spread the love

Facebook wordt voor de eerste keer ook voor voetbalwedstrijden ingezet. Directe communicatie en informatie zijn de doelstellingen.Er werd een account opgericht met de naam “Polizei Hannover aktuell”

De lokale politie van Hannover zal zijn aanwezigheid op Facebook voor de eerste keer gebruiken met het oog op het beheer van de Europa- league

wedstrijd Hannover 96 – Club Brugge op donderdag 17 februari 2012. Daartoe werd een nieuwe account genomen door de overheid met de naam “PolizeiHannover aktuell”. “Wij willen op deze manier contact leggen met de fans van FC Brugge en met de de fans van Hannover 96, in het groter geheel met alle bezoekers van deze wedstrijd”, verklaart Stefan Wittke, diensthoofd openbare dienstverlening van de lokale politie van Hannover. Hij zal op donderdag de Facebook – operatie leiden en ondersteunen.

Wanneer noodzakelijk zal het posten van informatie zowel in het Duits als in het Nederlands gebeuren, dit om de Belgische supporter te kunnen bereiken. De leider van de ordedienst, Politiedirecteur Guido van Cyrson, verduidelijkt deze bijzondere maatregel met volgende inschatting: “Wij verwachten op deze avond 700 risico- supporters in onze stad.

Op de Facebookpagina willen wij de bezoekers van de wedstrijd actuele en transparante informatie meegeven over de politionele toestand en eventuele maatregelen die door ons genomen worden. Wij wensen dat door deze open communicatie via Facebook geweld en conflicten voorkomen worden en een bijdrage kunnen zijn aan een vredevolle en conflictvrije afloop van deze avond.

De leider van de ordedienst roept alle bezoekers van de wedstrijd op, zich voorkomend te gedragen. Met specifiek opgeleide conflictmanagers, die door de politiemensen uit Brugge begeleid worden, wil de politieleiding van de lokale politie van Hannover gericht op de fans ingrijpen, zodat deze positief met elkaar omgaan. Met het Facebookaccount wil de politie de fans nog een stap tegemoet komen. “Wij zetten alles in op openheid en communicatie” beklemtoont Wittke, Op de “Polizei Hannover aktuell”- account kan naargelang de situatie over politionele maatregelen bericht worden. Het is ook denkbaar, maatregelen aan te kondigen, Actuele verkeersinfo, alsmede eventuele arrestaties kunnen meegedeeld worden.

De nieuwe account is een afgeleide van de pagina “Polizei Hannover” die sinds 1 maart 2011 online is en ondertussen 99.000 “fans” heeft. De nieuwe account “Polizei Hannover aktuell” zal enkel tijdelijk en bij bijzondere gebeurtenissen gebruikt worden. Bij weten van de Lokale Politie Hannover is het de eerste keer dat in Duitsland deze vorm van directe communicatie via het zogenaamde web 2.0 wordt gebruikt naar aanleiding van een grote voetbalwedstrijd.

take down
the paywall
steun ons nu!