Nieuws, Lokaal, Brussel -

Actie: “Geef ons Restaurant de la Bourse terug!”

Een 200 buurtbewoners en sympathisanten hielden vrijdag een protestplakactie tegen de bouwvergunning voor een pand in de Brusselse Dansaertwijk. Het gaat om het vroegere Restaurant De La Bourse. Met de vergunning zullen Restaurant De La Bourse en een ander pand samengevoegd worden tot één groot winkelpand.

zaterdag 26 november 2011 15:35
Spread the love

Het protest is volgens de actievoerders gericht tegen speculatie en leegstand. De twee handelaars die in het gebouw een zaak hadden werden in september op straat gezet. Het gebouw staat nu leeg. De omwonenden vrezen dat de buurt een spookwijk wordt. “En daarenboven is de vergunning om beide ruimten samen te voegen tegen de voordien gemaakte afspraak om het karakter van de Dansaertwijk te behouden,” aldus de actievoerders.

 

take down
the paywall
steun ons nu!