Demonstranten op het centrale Parelplein in de hoofdstad Manamah van het Golfstaatje Bahrein (foto: Amnesty International)
Nieuws, Wereld -

Bahrein arresteert sportlui

QATAR — De Bahreinse voetbalgod Al'a Hubail heeft zijn deelname aan de protesten duur betaald. Hij is samen met zijn broer opgepakt, en net als tweehonderd andere sportlui geschorst nadat zijn deelname aan de protesten op de staatszender werd getoond.

zondag 17 april 2011 19:37
Spread the love

Al de geschorste sportlui behoren tot de Sjiitische meerderheid in het land. A’ala en Mohammed Hubail, de sterren van het nationale elftal, werden gearresteerd tijdens een training van hun club al-Ahli, nadat beelden waren uitgelekt waarin de twee deelnamen aan een betoging voor meer democratie. Op de Bahreinse staatszender werden ze “losgeslagen hyena’s” genoemd. 

A’ala Hubail, de grootste doelpuntenmaker op de Aziatische Cup van 2004, werkte als verpleger tijdens de protesten. Na de uitzending van de beelden werden nog tientallen andere sportlui geschorst, waaronder de FIFA-scheidsrechter Jaffar Alkhabaz en voetballer Mohammed Sayed Adnan. Ook belangrijke basketbal-, volleybal- en handbalspelers mogen niet langer deelnemen aan de compititie.

take down
the paywall
steun ons nu!