Cultuur, Cultuur, De week in muziek -

Luisterpost: De week in muziek 28.02

Feesten met Khadaffi, downloaden met Jon Hopkins en Yuck, Les Nuits met Sufjan Stevens, de komst van de helft van Crosby, Stills, Nash & Young èn Linkin Park, naast gratis genieten van optredens van The Spokes en Weekend.

zondag 27 februari 2011 23:51
Spread the love

R&B for Khadaffi

Over slechte reclame gesproken. De Lybische dictator kocht niet alleen Belgische wapens, maar zijn familie bleek ook nog te houden van dure internationale sterren en vroeg die dan ook geregeld om de feestjes van de zoons op te luisteren. Onder meer Beyoncé, Usher en Mariah Carey vingen veel geld om bij voorbeeld op de nieuwjaarsfuiven van de zoons van Khadaffi te spelen. Bij de oorlogsmisdaden van de Khadafficlan kan dus voortaan ook slechte smaak bijgeschreven worden. 

Concertaankondigingen

Bij de concertaankondigingen van afgelopen week was de meest opvallende de komst van een van de belangrijkste artiesten van het moment: Sufjan Stevens speelt tijdens Les Nuits in het Koninklijk Circus op 10 mei met in het voorprogramma DM Stith (die ook in de band van Stevens zit).

Twee van de belangrijkste artiesten van 40 jaar geleden (!) zijn David Crosby en Graham Nash, de eeuwigheid ingegaan als leden van Crosby, Stills, Nash & Young. Ook zij komen naar het Koninklijk Circus op 13 oktober 2011. Benieuwd of ze het ultieme hippie-epos ‘Almost Cut My Hair’ (geschreven door Crosby) nog zullen brengen op hun 69ste.

Een andere aankondiging die kan tellen is de komst van Linkin Park naar Rock Werchter op (de nog niet uitverkochte) donderdag 30 juni. Het was al van 2001 geleden dat de Amerikaanse metallo’s hier optraden. 

Heel geliefd in dubstepkringen (en vroeger met James Blake in de gelederen) is Mount Kimbie, ze komen op 11 mei naar de AB 

Cd’s uit deze week:

De moeite:

Peaking Lights – 936 (electronica/dub/krautrock)

Lucinda Williams – Blessed (americana met die onnavolgbare stem)

Ron Sexsmith – Long Player Late Bloomer (ijzersterke liedjes)

Lykke Li – Wounded Rhymes (Zweedse indierockzangeres)

Papercuts – Fading Parade (Amerikaanse droompop)

Ook uit:

Beady Eye – Different Gear, Still Speeding

DeVotchKa – 100 Lovers

Dropkick Murphys – Going Out In Style

Alexander [Edward Sharpe and the Magnetic Zeros] – Alexander

Rural Alberta Advantage – Departing 

Those Dancing Days – Daydreamers And Nightmares

Vanity Theft – Get What You Came For

Live deze week

Bij de live-optredens van de komende week moeten we u zeker The Spokes (van de fijne ’Everyone I Ever Met’-plaat) signaleren in Cafe Video in Gent op woensdag om 21u30. Gratis. Ook al gratis die avond (maar dan om 22u.) is het Amerikaanse noise-gezelschap Weekend, die het café van Vooruit zullen innemen.

Zaterdag is er een nieuw KRAAK festival  in Netwerk Aalst. Optredens onder meer van Arthur Doyle & Steve Noble, Bridget Hayden, Mother Of Fire, Call Back The Giants en The Beautiful Band.

Morgen vindt u hier onze nieuwe concertkalender.

Downloads

En om de week mooi in te zetten hier een reeks van fijne downloads,

Hier onder meerde Franse band Gablé die in maart de cd Cute Horse Cut uitbrengen. Het voorsmaakje ‘Bunch’ is net speels genoeg voor een duffe maandagmorgen.

Een knap idee van The Rural Alberta Advantages ‘Departing’ vind je hier: gedreven rockend, voor liefhebbers van The Decemberists, Arcade Fire…

Fijne dromerige pop is er van het Italiaans-Britse Banjo Or Freakout, maar als u liever een schitterende postrocktrack in huis haalt, moet u maar naar deze gratis download op soundcloud van het Amerikaanse viertal This Will Destroy You surfen. Voorbode van hun nieuwste cd ‘Tunnel Blanket’ die op 9 mei verschijnt. 

Ook op soundcloud terug te vinden is een teaser (in de vorm van een song) van de samenwerking tussen Jon Hopkins (elektronisch muzikant die onlangs nog een plaat samen met Brian Eno uitbracht) en de Schotse artiest King Creosote. Excellent, dit ‘Bubble’ . De langspeler ‘Diamond Mine’ volgt.

De nieuwe, luide én erg goede plaat van Yuck mag dan al uit zijn, maar deze mixtape –samengesteld door de band – mogen we niet laten liggen. Met onder meer Wilco, Grandaddy, Kurt Vile en Red House Painters niets anders dan: de moeite.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!