Elias Khoury zelf was aanwezig om de prijs in ontvangst te nemen! Hij behoort tot de meest vooraanstaande schrijvers en intellectuelen in de Arabische wereld.

Het boek, 'Poort van de zon' is een prachtig epos over de Palestijnse strijd. Het is een meesterlijke vertelling over verlies, verdriet, liefde en overleven maar bovenal een zeer ontroerende en aangrijpende hommage aan de strijd van de Palestijnen.

Elias Khoury werd in 1948 geboren in een christelijke gezin in Beirout. Hij studeerde sociologie en was al jong student actief in het Palestijnse verzet. In de jaren zeventig ontwikkelde hij zich van een militante vrijheidsstrijder tot een van de meest vooraanstaande schrijvers en intellectuelen in de Arabische wereld.

Momenteel werkt hij als litteratuurcriticus en essayist. De helft van het jaar is hij als gasthoogleraar verbonden aan New York University. Khoury's werk wordt in één adem genoemd met dat van grote Arabische auteurs als Nagieb Mahfouz en Tahar Ben Jelloun.

Hij schreef twaalf romans en zijn werk werd in vele talen vertaald. In het Nederlands verscheen eerder Jalo, dat in verschillende Arabische landen werd verboden vanwege de expliciete beschrijving van de dubieuze verhoortechnieken in Palestijnse gevangenissen.

Voor 'Poort van de zon' ontving Khoury een grote Palestijnse literaire onderscheiding. En vrijdagavond in het Stadhuis van Antwerpen,voor een hondertal aanwezigen, de 'Groene Waterman Prijs'

Bekijk meer foto's via:

http://www.flickr.com/photos/nieuwsblad/sets/72157625852878313/show/

 

 

Nieuws, België, Lokaal -

Libanese schrijver Elias Khoury krijgt ‘De Groene Waterman Prijs’

zaterdag 5 februari 2011 03:06
Spread the love

Antwerpen — De schrijver Elias Khoury heeft vrijdagavond op het Antwerpse stadhuis de ‘Groene Waterman Prijs’ in ontvangst mogen nemen uit handen van districtschepen Ann Vylders. De publieksprijs ging naar Inge Bertels, Bert De Munck en Herman Van Goethem voor hun boek ‘Antwerpen’.

take down
the paywall
steun ons nu!