Nieuws, Economie, België, Antwerpen, Vakbonden, Antwerpen, Lbc-nvk, Besparingsplannen, Gehandicaptenzorg, Personeelskader, Dienstverleningscentrum (DVC) Sint-Jozef -

DVC Sint-Jozef staakt voor meer personeel

DVC Sint-Jozef staakt voor meer personeel
vrijdag 28 januari 2011 10:50

ANTWERPEN – Ruim tweehonderd werknemers van het dienstverleningscentrum (DVC) Sint-Jozef uit Antwerpen hebben donderdag gestaakt en actie gevoerd tegen de personeelsstop. Dit is een besparingsmaatregel in de sector van de  gehandicaptenzorg uit de jaren tachtig.

In het DVC Sint-Jozef, een voorziening die kinderen en volwassenen met een motorische en/of mentale handicap opvangt, kunnen daardoor 50 voltijdse jobs niet worden ingevuld.

Op het totale personeelskader van 450 mensen, betekent dit dat slechts 77 procent van het subsidieerbare personeelskader momenteel is ingevuld.

Na eerdere acties in vijf instellingen van de Broeders van Liefde is dit de tweede stakingsdag. LBC-NVK-secretaris Stef Doise zegt dat de acties niet zullen stoppen vooraleer Vlaams minister van Welzijn, Jo Vandeurzen (CD&V), ervoor zorgt dat er voldoende personeel bijkomt.

take down
the paywall
steun ons nu!