Nieuws, Economie, België, Antwerpen, Vakbonden, Antwerpen, Lbc-nvk, Besparingsplannen, Gehandicaptenzorg, Personeelskader, Dienstverleningscentrum (DVC) Sint-Jozef -

DVC Sint-Jozef staakt voor meer personeel

DVC Sint-Jozef staakt voor meer personeel
vrijdag 28 januari 2011 10:50

ANTWERPEN – Ruim tweehonderd werknemers van het dienstverleningscentrum (DVC) Sint-Jozef uit Antwerpen hebben donderdag gestaakt en actie gevoerd tegen de personeelsstop. Dit is een besparingsmaatregel in de sector van de  gehandicaptenzorg uit de jaren tachtig.

In het DVC Sint-Jozef, een voorziening die kinderen en volwassenen met een motorische en/of mentale handicap opvangt, kunnen daardoor 50 voltijdse jobs niet worden ingevuld.

Op het totale personeelskader van 450 mensen, betekent dit dat slechts 77 procent van het subsidieerbare personeelskader momenteel is ingevuld.

Na eerdere acties in vijf instellingen van de Broeders van Liefde is dit de tweede stakingsdag. LBC-NVK-secretaris Stef Doise zegt dat de acties niet zullen stoppen vooraleer Vlaams minister van Welzijn, Jo Vandeurzen (CD&V), ervoor zorgt dat er voldoende personeel bijkomt.

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!