Nieuws, Wereld, Economie, Basisinkomen, Eduardo Suplicy, Armwoede, Tête-à-Tête, Brasilië -

Armwoede – een basisinkomen herverdeelt de welvaart én ook de macht

Armwoede – een basisinkomen herverdeelt de welvaart én ook de macht
vrijdag 24 december 2010 16:54

Hoe armoede keren? Hoe armoede afschaffen? Hoe goede levensvoorwaarden creëren voor iedereen?  Met vele maatregelen, maar zeker ook met de invoering van een basisinkomen voor elke wereldburger. Zo argumenteren de Braziliaanse senator Eduardo Suplicy en de Belgische professor Philippe Van Parijs.

Ze deden dat vorige dinsdag in de KVS in Brussel, in de tweede Tête-à-Tête van het programma Armwoede dat een maand lang loopt, tot 16 januari 2011.

Een reportage vanDeWereldMorgen.be TV. Lees ook het gesprek met Guy Dermul over het ‘wat’ en het ‘waarom’ van Armwoede. (zie hieronder)

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!