Antwerpen: Murga Flash Mob in Shopping Stadsfeestzaal
Antwerpen, Lokaal, Antwerpen, Flashmob, Murga, Stadsfeestzaal -

Antwerpen: Murga Flash Mob in Shopping Stadsfeestzaal

woensdag 26 mei 2010 11:00
Spread the love

Flashmob zaterdagnamiddag in de Stadsfeestzaal op de Meir in Antwerpen.

Een flashmob is een (grote) groep mensen die plotseling op een openbare plek samenkomt, iets ongebruikelijks doet en daarna weet snel uiteenvalt.

Flashmobs worden veelal georganiseerd via moderne communicatiemiddelen zoals internet, Twitter en Facebook.

Zaterdag 22 mei in Antwerpen waren het jongeren van de Antwerpse  Murga’s.

Deelnemers van verschillende murga’s werkten aan een choreografie in de vorm van een korte ‘flash mob’-interventie als ode aan de ‘DANS’ in murga én ter aankondiging van de Murga Parade op 26 juni, die dit jaar uit de Stadsfeestzaal vertrekt.

De eerste flashmob werd in mei 2003 georganiseerd in de New Yorkse wijk Manhattan door een redacteur van het blad Harper’s Magazine, Bill Wasik. In augustus van datzelfde jaar waaide het fenomeen over naar de rest van de wereld.

Een bekende flashmob was de vereniging van een grote namaakdinosaurus in een speelgoedwarenhuis in New York. Een andere opzienbarende flashmob vond plaats op 8 juli 2009 in Stockholm. Deze was ter ere van Michael Jackson en was een initiatief van dansgroup Bounce.

De bekendste flashmob in België is echter die in het Centraal Station van Antwerpen in 2009. Deze had tot doel de promotie van het tv-programma “Op zoek naar Maria”, aangaande de Sound of Music. Meer dan tweehonderd dansers dansten simultaan op het nummer Do-Re-Mi.

Op 11 mei 2010 verraste 11.11.11 de reizigers in het Centraal Station van Brussel met een flashmob waaraan een 150-tal koormeisjes, de wereldkampioenen stuntbiken en de Belgische kampioenen beatboxen meededen. Ze brachten een unieke uitvoering van het lied Bicycle Race van Queen en vroegen daarmee aandacht voor het fietsevenement dat 11.11.11 op zondag 30 mei organiseert in alle Vlaamse provincies.

Meer foto’s via:

http://www.flickr.com/photos/nieuwsblad/sets/72157624012923149/show/
 

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!