Reportage, Nieuws, CITY MINE(d), Micronomics 2009, Move for a day -

Micronomics 2009 – Move for a day

Micronomics 2009 – Move for a day
woensdag 20 mei 2009 16:25

‘Stel je voor dat in je buurt op een dag plots alles van plaats verandert.’ Dat is het idee achter Move for a Day, een project van kunstenaar David Helbich. Van de hippe Dansaertstraat naar Molenbeek, bijvoorbeeld, zoals in het filmpje dat Thea, Zoe en Nieves erover maakten.

Kinderen die hun huiswerk gaan maken in het leslokaal van een vereniging voor de alfabetisering van vrouwen die zelf naar het atelier van OKNO, een kunstenaarscollectief, trekken, enzovoort. Daarbij worden contacten gelegd en allerlei (onzichtbare) grenzen overschreden. Maar zijn die breuklijnen er echt, of blazen we ze op? Is het kanaal dat Molenbeek van Brussel-Centrum scheidt echt zo’n strikte (psychologische) grens tussen twee gescheiden werelden, of is dat alleen maar een cliché?

Camera & interviews: Thea MATHUES, Zoe CATSARAS

Bewerken: Nieves PELLICER

take down
the paywall
steun ons nu!