De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

KAJ solidair met jonge asielzoekers

KAJ solidair met jonge asielzoekers

dinsdag 6 april 2010 15:30
Spread the love

KAJ Brussel en Vlaams-Brabant hebben op zaterdag 3 april een animatienamiddag verzorgd in het Klein Kasteeltje in Brussel. De kinderen van asielzoekers en de jongeren die er verblijven waren in de wolken met de aandacht en de spelbegeleiding die de kajotters hen bezorgden.

Deze namiddag was een opvolging van hun Goede Vrijdagactie waarin KAJ een pleidooi hield voor een gastvrij onthaal van de kinderen en jongeren die in België terechtkomen. Om de jonge asielzoekers een nuttige vrijetijdsbesteding te geven.

Concreet formuleerde KAJ volgende doelstellingen: een optimaal onthaal, extra vrijetijdsvoorzieningen creëren en de opvang in het reguliere vrijetijdsaanbod vergemakkelijken, meer mogelijkheden om Nederlands te leren, een extra stimulans om deel te nemen aan huiswerkklasjes in samenwerking met Nederlandstalige jongeren, financiële steun voor vakantiekampen en drempelverlagend werken naar jeugd- en jongerenbewegingen. Kortom: kinderen kind laten zijn.

take down
the paywall
steun ons nu!