Reeds acht jaar is DeWereldMorgen.be de alternatieve en kritische stem in de Vlaamse media.

Wij zijn volledig gratis en reclamevrij.

Maar dat kan enkel via uw steun.

Steun ons nu!

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu

Gewezen hongerstakers getuigen

zaterdag 21 april 2012

Twee gewezen hongerstakers vertellen hun verhaal. Wat heeft de hongerstaking hen opgeleverd? Frustratie of papieren? Ziekte of geluk?

A. was één van de 103 sans-papiers die in 2009 op de VUB-campus in hongerstaking ging. Na 59 dagen kregen ze een oranje kaart, waarmee ze drie maanden in België konden verblijven.

H. was één van de 24 Pakistanen die vorig jaar 21 dagen in hongerstaking ging in de Brusselse Dansaertstraat. Hun schreeuw om aandacht werd niet gehoord en de hongerstaking werd stopgezet.

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig.

reacties

8 reacties

 • door Jan Paesen op zaterdag 21 april 2012
  • door svdl op zondag 22 april 2012

   HLN is allebehalve een bron. (Dat zou toch al even duidelijk moeten zijn, niet???) "Een huis bouw je ook niet op drijfzand" :-) try again please....

   • door L.V. op maandag 23 april 2012

    bron of niet, wil u stellen dat het feit dat mijnheer wil aanhalen (namelijk dat minstens één van de hongerstakers opgepakt werd wegens diefstal tijdens hun hongerstaking en na medisch onderzoek: "fit-to-fly" bevonden werd) niet correct is? Het lijkt er echter wel op dat deze feiten bevestigd werden door iemand van het kollektief sans papier, en HLN er dus blijkbaar wel in slaagt correcte(re) info te geven dan u insinueert.

    Het mag ondertussen duidelijk zijn dat de vermeende hongerstakers dus helemaal geen hongerstakers zijn. En dat het beeld dat de verdedigers van deze mensen ophangen dus niet klopt.

 • door Hoogenboom op zaterdag 21 april 2012

  Het gaat hier wel degelijk om sjoemelaars en geen echte politieke vluchtelingen. Ik lees in de media vandaag dat sommige van die hongerstakers -tijdens hun zg. hongerstaking!- werden opgepakt wegens uitvoeren van diefstal... Anderen kregen tot 20 uitwijzeingsbevelen, die ze niet opvolgden. Er zijn toch betere zaken waarvoor je je kan inzetten dan voor zulke misdadigers?

  • door Daniël Deblaere op dinsdag 24 april 2012

   Nagels met koppen! Schitterende commentaar!

 • door Prince op zondag 22 april 2012

  opgeblazen poespas van Bleri Lhesli

 • door walterboef1 op zondag 22 april 2012

  Deze video BEWIJST glashelder dat deze mensen zich een voortrekkersrol aan meten.Zij braken de lans voor hun opvolgers. Onze ouder wordende Etienne Vermeersch is dus nog niet verkalkt! Zij deden het en willen dat wij al hun soortgenoten opvangen! Ik meen dat ook wij en onze armen recht hebben op werk dat er NIET zal komen! Gans de wereld wordt gedomineerd door het chinees kapitalisme dat de wereld overneemt! Overal spreken zij de taal Nergens vallen ze op! Geen vlaamse taalcursussen dus GEEN ocmw geld! . Onze pakistaan hoeft het ook niet maar waar zal hij van vreten??Londense toestanden??? In de kleinste spaanse dorpjes wordt je bediend in chinese gezinnen die de zaken van spanjaarden overnamen! Ja wij willen het NIET zien! Wat baten kaars en bril als den uil niet zien een wil. Dat zijn "Saladies" bemerkingen die ik uit het spaans vertaal.84 jaar en ex FRANCO tegenstander die honger heeft gekend en nu met lede ogen de toestand voor zijn kleinkinderen aanziet! Mischien een vraag voor Peter Mertens?? Hij weet mischien en oplossing?

 • door walterboef1 op maandag 23 april 2012

  Het de spuigaten uit!Ik wil gewoon legaal zijn... ALSOF WE DE STIJL NIET KENNEN !!!Zoals ze ook de "marktkramers sector" inpalmden om al hun winsten naar Pakistan te zenden. Er nog prat op gaan dat dit hun enigste bekommernis is! Gaan we er NOG een etnische kolonie bij laten ontstaan?Laat de studentjes die wantoestanden aanklagen EERST in eigen boezem kijken en oog hebben voor de onbetaalbare inschrijvingsgelden van de universiteiten! Ouders betalen zich blauw om hun afgestudeerden werkeloos te zien intrekken in hotel "mama" Onze mensen hebben GEEN werk. Zij de "asielzoekers "eisen wat we NIET kunnen geven! Is het de werkman die koloniseerde?? Is hij degene die de woekerwinsten uit de kolonies binnen rijfde??Werkverschaffing?? WIE gelooft daar in?? We consumeren chinese en asiatische rotzooi . Bangladesh "slaven" maken de "vodden" waar we ons mee kleden die de multinationals invoeren en er zelfs geen belastingen moeten op betalen!Microsoft koloniseert ons:we blijven licenties betalen en WEIGEREN open source voor onze instellingen. Meer nog enkel "windows "mag" lees moet op school onderwezen! De frustratie bij de man in de straat groeit met de dag! Niet alleen in Belgie,zie de verkiezingsresultaten in Frankrijk waar de proteststemmen Marine Le Pen een monsterscore opleverden en wie weet daarmee Sarkosy aan de macht zullen houden!Hollande zal doen wat de Belgische socialisten deden en zullen doen:de hoekjes afronden!! Beseffen onze overtalrijke politici niet dat vreemde culturen importeren enkel de "troep" die onze maatschappij is geworden met de dag onleefbaarder maakt?Melenchon wordt niet begrepen alhoewel dit een lichtpuntje was.De arbeid tegen kapitaal uitspelen door de armsten tegen de armsten te doen concureren! DAT is de strategie De wereldellende veroorzaakt door het kapitalisme is onvoorstelbaar en wordt schrijnender met de dag. Niet alleen in de arabische wereld ook in China zijn er mensen die met een baan onder de armoedegrens moeten leven. In Spanje,Extramadura zijn liefs 38% van de families ZONDER enig inkomen! De belgische werknemer levert top rendement voor zijn werkgever. Renault eveneens desondanks naar de SU overgeheveld. Talen hebben grenzen ,kapitalen NIET. Een goede vraag aan Peter Mertens die ontegensprekelijk de wantoestanden aan de kaak stelde en terecht een verdienstelijk denker moet genoemd MAAR:wat is zijn alternatief?? Europa is economisch BEZET ! Bezet door de nieuwe wereldmacht CHINA die overal ter wereld met de multinationals de koek verdeelt .De roofbouw op grondstoffen ,milieupollutie, CO2 emissie,kerncentrales bouwen,landgrabbing onze kolonisten waardig gaat ongehinderd door. Onze politiek laat toe dat de burger wordt uitgezogen.

Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties