Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.

Ja, ik wil steunen

Sluit dit venster

about
Toon menu

Maggie is al fan. Jij ook?

Informatie en duiding die er toe doet is in deze donkere Trump tijden met flitsende social media lijstjes en fake nieuws meer dan nodig. DeWereldMorgen.be kan grotendeels bestaan met jouw steun. Als we DeWereldMorgen.be verder willen blijven uitbouwen dan hebben we nood aan een betrouwbare bron van inkomsten. De ervaring toont dat onze lezers, samen met onze partners, de meest betrouwbare financiers zijn van DeWereldMorgen.be. Ben jij al fan van DeWereldMorgen.be? Steun nu!
dinsdag 6 december 2016

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.

reacties

3 reacties

  • door Jan Willems op woensdag 14 december 2016

    Mijn bestaan in het mediawereldje duurt nu toch al verschillende decennia. En wat heb ik geleerd? 'Objectiviteit' is een fabeltje waarmee in de media, zowel ter links als ter rechterzijde, graag wordt uitgepakt om het vermeende eigen gelijk in de verf te zetten. Men moest er maar eens mee ophouden. Een intelligente mediaconsument weet echt wel beter, ook al heeft hij in de USofA misschien wel voor Donald Trump gestemd.

  • door Yvon Princen op vrijdag 16 december 2016

    Ik ben het volkomen eens met Jan Willems. Een andere kijk op de feiten kan je volkomen voor waar vermelden. Maar objectief. Oh neen. Integendeel steeds sterk gekleurd in een door de auteur voor het opstellen van het artikel ingenomen uitgangspositie met negatie van sommige andere uitgangsposities. Lees nooit informatie afkomstig van slechts één bron of medium als de enige echte objectieve gang van zaken, want je bent steeds op de één of andere wijze gemanipuleerd en gedesinformeerd. Of de auteur zich al dan niet bewust is van zijn vooringenomendheid en die al dan niet bewust in zijn artikel incorporeert laat ik nog terzijde.

  • door Ivan Derycke op zondag 1 januari 2017

    Objectiviteit is inderdaad een probleem. Maar het gaat natuurlijk al ver als bepaalde harde feiten straal worden genegeerd om bepaalde lezers of kiezers ter wille te zijn. Het klimaat is aan het veranderen en dat raakt ons allemaal. Rijkelui geraken veel sneller met criminele feiten weg dan mensen in armoede, of ze krijgen zelfs nog een bonus! Men probeert vooroordelen in stand te houden of te versterken omwille van een bepaalde politieke agenda. Een klimaat van angst wordt gecreëerd om vrijheden aan banden te leggen. Er is een opbod bezig om multinationals ter wille te zijn, terwijl de kleine en middelgrote ondernemingen en burgers meer belastingen moeten betalen. En zo zijn er massa's feiten die je kan checken via officiële kanalen en die voor bepaalde machthebbers zeer onaangenaam zijn. De Wereld Morgen biedt een forum om ze te signaleren en te duiden. Die duiding kan soms wat ver gaan of bepaalde andere feiten negeren. Maar via dit forum kan je dan weer gepast reageren, mits ook jij vertrekt vanuit feiten en niet vanuit het door populisme gevoede buikgevoel.

Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties