Meer dan ooit heeft de wereld nood aan onafhankelijke journalistiek.

Meer dan ooit is het nodig om een tegengeluid te laten horen.

Steun daarom DeWereldMorgen.be

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu

Lopende ontruiming in Hambacher Forst: een fotoreportage

maandag 8 oktober 2018
Deze blog werd geschreven door een van onze lezers. Wil je zelf ook beginnen bloggen in onze community, ga dan meteen aan de slag.

Hierbij een reportage van een lopende ontruiming in het Hambacher Forst. Een waarnemer van Die Linke uit Kassel was aanwezig. Er werden heel wat krachten ingezet : politie, klimmers, brandweer, artsen, communicatie, zwaar materiaal. Een activiste wordt opgepakt en weggedragen. En zo ging het weken door.

Even herinneren dat een journalist er de dood vond.

De laatste dagen is er verrassend nieuws. Zaterdag was er een immense demonstratie met naar schatting 50.000 sympatisanten. Zo waren er 3 bussen uit Amsterdam. De betoging was door de rechtbank van Aken eerst verboden en daarna toch toegelaten. In Münster heeft een hogere rechtbank beslist dat men NIET mag starten met het rooien van het bos. De demonstratie van zaterdag verliep goed en in een festivalsfeer. Door de beslissing van Münster kan het zijn dat rechtszaken, discussies voor jaren zullen lopen.

Met deze uitgebreide reportage krijgt u een overzicht hoe de ontruiming verloopt. En hoe gevaarlijk het is voor activisten en ontruimers, silhouetten in de bomen op 20 m hoogte!!

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig.