Een nieuwssite die

reclamevrij
onafhankelijk
kritisch
en gratis is?

Dat kan!

Maar enkel dankzij jouw steun

Steun ons nu!

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu

Sociale tijdbom in Brussel: duizenden verliezen uitkering

In Brussel dreigen 5300 mensen hun werkloosheidsuitkering te verliezen vanaf januari. Dat is nog een gevolg van beslissingen die de vorige regering nam.
woensdag 29 oktober 2014

De vorige regering besliste dat jongeren gedurende 312 dagen moeten gewerkt hebben om in aanmerking te komen voor een werkloosheidsuitkering. Ook mensen die deeltijds werken moeten genoeg dagen gewerkt hebben om uitkering te krijgen.

Nu dreigen alle werkzoekenden die niet genoeg dagen gewerkt hebben hun uitkering te verliezen. De regeling gaat snel in. Vanaf januari worden de uitkeringen geschrapt.

Het betekent dat 5300 Brusselaars moeten aankloppen bij het OCMW. In plaats van een uitkering krijgen ze dan een leefloon. Maar dat leefloon ligt lager dan de uitkering. Bovendien is er ook minder begeleiding in de zoektocht naar werk bij het OCMW.

Gevreesd wordt dat deze regeling nog meer Brusselaars in de armoede zal storten. En dat terwijl Brussel al heel veel armen telt. Brussel kent ook een erg hoge werkloosheid. Dertig procent van de jongeren zit zonder job.

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig.