Een nieuwssite die

reclamevrij
onafhankelijk
kritisch
en gratis is?

Dat kan!

Maar enkel dankzij jouw steun

Steun ons nu!

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu

Enorm afvalstort maffia Italië blijft branden

In de buurt van Napels blijft een enorm afvalstort met giftige stoffen branden. Het is in handen van de maffia. De lokale bevolking slaat alarm en organiseert protestacties. De rookpluimen van de brand vergiftigen de lokale landbouw.
maandag 13 oktober 2014

"De grond is vervuild, de mensen worden ziek en wat we hier kweken is verdacht. De regering doet er niets aan", zegt Dario Natale (24) van de organisatie Stop Biocidio. De actiegroep verstoorde op 12 oktober een internationaal congres in Napels over voedselzekerheid en milieubescherming naar aanleiding van Wereldvoedseldag.

De actie was gericht tegen het grootste afvalstort van Italië. Het bevindt zich tussen de steden Napels en Caserta en is illegaal. De Camorra, de plaatselijke maffia, controleert in de regio de afvalhandel. Ze haalt al jaren miljoenen tonnen afval uit het industriële noorden en dumpt die vervolgens ter plaatse. Vaak gaat het om toxisch materiaal.

In de jaren negentig begon men het afval te verbranden om plaats te maken voor nog meer afval. Ter plaatse wordt het stort 'Vuurland' genoemd. Bij die verbranding komen veel giftige stoffen vrij. Ze brengen het leefmilieu, de gezondheid van de bevolking en de plaatselijke economie grote schade toe. De zuidwestelijke regio van de provincie Campania produceert traditioneel groenten, fruit en mozarellakaas van buffelmelk.

De organisatie Stop Biocidio eist dat de regering de landbouw in de regio beschermt. "Onze voedingsgewoontes zijn gezond", zegt Natale. "We eten niet alleen pasta en pizza, zoals de regering beweert. Als we niet kunnen produceren, waar moet het eten dan vandaan komen?" In 2004 bestempelde het medische vakblad The Lancet deze zone als een "driehoek van de dood", wegens het hoge aantal kankergevallen.

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig.

reacties

Eén reactie

 • door Dirk Adriaensens op maandag 13 oktober 2014

  Het is nog veel en veel erger..... Lees dit artikel: "Syria’s Chemical Weapons Stockpiles to be Transferred to the Italian Mafia?" Does the disposal of Syria’s chemical weapons by the two selected waste disposal companies, namely Finland’s Ekokem and France’s Veolia require a contractual arrangement (or “agreement”) with Italy’s most powerful criminal syndicate on behalf of the Nobel Peace Prize winning Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons (OPCW)?

  Send the WMD to Calabria. It will Help the Local Economy, But Watch Out for the Calabrese Mafia

  The Giola Tauro port, which accounts for half the Calabria region’s economy “has been in crisis since 2011”, with four hundred workers on temporary redundancies- out of a total workforce of thirteen hundred. Not too hard to arm twist, the cynic might think.

  The port also suffers from allegations of being a:

  “ major hub for cocaine shipments to Europe by the Calabria-based ‘Ndrangheta mafia.” However, Domenico Bagala, head of the Medcenter/Contship terminal where the operation is planned countered with: “Since Gioia Tauro handles around a third of the containers arriving in Italy, it is normal that it has more containers that are seized”, adding: “We operate in a difficult territory but we have hi-tech security measures in place.”

  Calabria is, in fact, plagued by corruption and organized crime. A classified cable from J. Patrick Truhn, US Consul General in Naples (2nd February 2008) obtained by Wikileaks stated:

  “If it were not part of Italy, Calabria would be a failed state. The ‘Ndrangheta organized crime syndicate controls vast portions of its territory and economy, and accounts for at least three percent of Italy’s GDP (probably much more) through drug trafficking, extortion and usury.” Further: “During a November 17-20 visit to all five provinces, virtually every interlocutor painted a picture of a region …throttled by the iron grip of Western Europe’s largest and most powerful organized crime syndicate, the ‘Ndrangheta.”(v)

  Moreover:“The ‘Ndrangheta is the most powerful criminal organization in the world with a revenue that stands at around fifty three billion Euros (seventy two billion U.S. dollars – forty four billion British pounds)” records Wikipedia, noting operations in nine countries, on four continents. Arguably, a less ideal transit point than Calabria for a stockpile of chemical weapons would be hard to find.

  Of special concern to Carmelo Cozza of the SUL trade union is the port’s neighbouring village of San Ferdinando which has protested the operation: “The schools are right next door!” http://www.globalresearch.ca/syrias-chemical-weapons-stockpiles-to-be-transferred-to-the-italian-mafia/5369399

Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties