De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Reportage - Tegengas

Tegengas Cyclotour : Gent en Vilvoorde uitgeroepen tot klimaatbeschermingszone

Woensdag ging de vijfdaagse Tegengas Cyclotour van start in Antwerpen. Na een stop aan de kerncentrale van Doel, werd een bezoek gebracht aan de gascentrales in Gent en Vilvoorde. Beide sites werden door de burgergroep uitgeroepen tot Klimaatbeschermingszone.

vrijdag 27 mei 2022 10:15
Spread the love

 

Aan het hek werd een ‘bouwbord’ bevestigd met daarop de tekst “Geen toegang voor klimaatcriminelen” en “Geen subsidies voor vervuilers”.

Vandaag, vrijdag, bezoekt Tegengas de site van T-Power in Tessenderlo. Op zaterdag vertrekt de groep fietsers vanaf het Zuidstation in Brussel en eindigt in Charleroi, met ondertussen een actie in Manage waar Eneco een gascentrale wil bouwen en de gascentrale van Engie in Roux (Charleroi). De zondag staat in het teken van de twee nieuwe megacentrales in de Maasvallei om vervolgens te eindigen bij de kerncentrale in Tihange.

 

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!