De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

 

Op de trappen van de Beurs riepen de betogers leuzen als "Moubarak dégage", "Nous sommes tous des Egyptiens" en "Egypte, solidarité!".  De betogers willen net als de opposanten in Egypte, het vertrek van Moebarak en ze eisten ook een sterker signaal van Europa tegen deze dictator.  Egyptische - , Palestijnse - en Tunesische vlaggen kleurden de Beurs zwart, rood, wit, en groen.

Tegen 18 uur werd de actie afgerond.

De volgende afspraak is op zondag, 6 februari, om 14 uur aan het Brusselse Noord-station (zie link onderaan).


http://www.vrede.be/component/jevents/icalrepeat.detail/2011/02/06/640/61%7C62%7C111%7C116/MDE2NDVkOTczZjNiM2M5MjIwOGU3NmUxNjk2ZGQ5ODc=.html

 

Solidariteitsmanifestatie met volksrevoluties in Egypte & Tunesië

vrijdag 4 februari 2011 21:22
Spread the love

Vrijdag, 4 februari, kwamen een hondertal betogers en sympathisanten van de recente volksrevoluties in Egypte (en ook Tunesië en andere) samen aan de Brusselse beurs om hun steun te betuigen aan de revolterende bevolking van deze landen. De actie werd o.a. gesteund door organisaties als intal, Vrede vzw, Viva Palestina, etc.

Op de beurstrappen riep men leuzen uit als “Moubarak dégage”, “Nous sommes tous des Egyptiens” en “Egypte, solidarité!”. Niet alleen Egyptische vlaggen, maar ook Palestijnse en Tunesische vlaggen kleurden de Beurs zwart, rood, wit, en groen. Duidelijke en krachtige boodschappen werden meegegeven, die vooral het vertrek van Moebarak eisen, maar ook een sterker signaal van Europa vragen tegen o.a. deze dictator. 

Tegen 18 uur waren de meesten al weer weg, op een paar na die nog gebleven waren voor een interview met TV-Brussel. Volgende afspraak is op zondag, 6 februari, om 14 uur aan het Brusselse Noord-station (zie link onderaan).

http://www.vrede.be/component/jevents/icalrepeat.detail/2011/02/06/640/61%7C62%7C111%7C116/MDE2NDVkOTczZjNiM2M5MjIwOGU3NmUxNjk2ZGQ5ODc=.html

take down
the paywall
steun ons nu!