De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Israël kan een paar speldenprikken uitdelen aan de jalta

Israël kan een paar speldenprikken uitdelen aan de jalta

woensdag 1 mei 2024 02:39
Spread the love

Hamas is een sateliet van Iran, hoewel het ideologisch meer verbonden is met het Moslimbroederschap. Dient het de belangen van Iran in de strijd tegen het Zionisme. Vergeet niet dat het Zionisme een groter territorium nastreef dan de huidige grenzen van Israël.

De jalta is de coalitie in Syrië die de laatste opstandige provincies aan het opruimen is. Hij bestaat uit Hizballah, Syrië, Iran en Rusland. Daar is het juist dat Israël blijft druk uitoefenen en het conflict in Gaza speldenprikken kan uitdelen. Omdat rond het conflict in Gaza de jalta haar cohesie verliest.

Het is te laat, na een bloedige demarche heeft het Syrische regime stand gehouden. Het kreeg hiervoor steun van Rusland dat nu veel belangen heeft in Israël, Iran dat nog altijd de doodsvijand is van Israêl en Syrië zelf dat eerder neutraal blijft ten aanzien van het conflict in Gaza.

Deze heilige alliantie tussen Islam en Orthodoxie heeft de Arabische Lente bloedig kunnen onderdrukken. Nu onstaat er minder cohesie tussen deze landen en zouden deze eens met enkele handige beleidsmaatregelen uitelkaar kunnen gespeeld worden. Dit zou een belangrijk front aan de poorten van de Europese Unie kunnen doen uit elkaar vallen en de oorlog in Oekraïne beïnvloeden.

steunen

Steun voor een nieuwe website

We hebben uw hulp nodig voor een essentiële opfrissing van de website. Om die interactiever, sneller en gebruiksvriendelijker te maken hebben we 30.000 euro nodig. Elke bijdrage, groot of klein, helpt. Met uw donatie ondersteunt u onafhankelijke journalistiek die de verhalen blijft brengen die er echt toe doen. Laat uw hart spreken.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!