De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

RECHTZETTING EN VERDUIDELIJKING EXTRA AANVULLING BART DE PAUW EN HERKENBAARHEID

RECHTZETTING EN VERDUIDELIJKING EXTRA AANVULLING BART DE PAUW EN HERKENBAARHEID

maandag 13 november 2017 10:00
Spread the love

VOOR ALLE DUIDELIJKHEID TE VOORKOMING VAN MISVERSTANDEN

Wat ik schreef in mijn eerste blog over Bart De Pauw en waarvan je hieronder in het vet een passage terugvindt bedoel ik met” ik heb dit bij mezelf al ervaren”, NIET dat ik gehandeld heb zoals Bart De Pauw. Ik heb nooit in een positie gestaan zoals Bart De Pauw waarin daarvoor een gelegenheid zou zijn, laat staan dat ik dit gedrag dan nog zou gaan vertonen. Dit is totaal mijn levensstijl niet. Ik vind iemand die anderen”blijft” bestoken en die anderen stalkt erg zielig. Waar is je eigenwaarde en fierheid wanneer je na een “neen” of afkeuring van de ander toch nog non -stop blijft doorgaan? Ik zou zoiets niet eens doen in een “normale” situatie waarbij een mogelijke relatie in de maak zou kunnen zijn en waarbij de ander afhaakt. (Dit staat los van het feit dat de betrokkenen “niks” gemeld hebben en waarover men mijn mening kon lezen).

Je kan daar ontgoocheld over zijn, of zelfs onbegrip voor hebben en je kan en mag dat en uitten, maar gaan stalken? Nogmaals, dat is zielig. Dit staat los van het feit of het al dan niet effectief gebeurd is in het geval van Bart De Pauw. Er zijn enkel verklaringen van “anonieme” slachtoffers.

Wat ik bedoelde was de herkenbaarheid voor mezelf dat de grens tussen fantasie en realiteit soms dun kan zijn en dat je dat soms wel even uit het oog kan verliezen. En wanneer dat helemaal fout zit maar daar geen “‘halt” wordt toegeroepen zoals bij Bart De Pauw, kan het zijn dat je van jezelf niet door hebt dat je fout bezig bent. Vandaar mijn voorbeeld met de kinesiste waar ik ga.

Bart de Pauw is een geweldige vent, zeer grappig en getalenteerd.

De man heeft een grote fantasie. Ik geloof – en ik heb dit bij mezelf ook al ervaren – dat het gevaar bestaat dat de grens tussen die fantasie en de werkelijkheid soms kan vervagen, waardoor je dingen doet, zoals in zijn geval, pikante sms-en sturen of ongewenste bezoeken afleggen waarvan je de draagweidte niet meer ziet.  Het geldt niet als een rechtvaardiging, maar als een vaststaand feit waar de modale mens geen kennis en voeling mee heeft. En als je aan de top staat is dat nog een bijkomend risico.

take down
the paywall
steun ons nu!