De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Pro-cannabis met een zeer goede reden: Cannabis kan onmenselijk lijden verlichten!

Pro-cannabis met een zeer goede reden: Cannabis kan onmenselijk lijden verlichten!

vrijdag 17 mei 2013 01:06
Spread the love

Argumenten voor legalisering

Er zijn oneindig veel argumenten om het cannabisverbod op te heffen. Waarom is het dan nog steeds niet legaal?Misschien is het nog niet voor iedereen duidelijk dat cannabis op medicinaal gebied heel wat potentieel heeft. Dat cannabis pijn kan verlichten bij ziekte, en bij het ouder worden. Dat het epilepsie-aanvallen kan verminderen. Spierkrampen kan wegnemen. Medicatie bij ADHD kan vervangen en het algemene medicatiegebruik kan verminderen. Zelfs voor mensen met schizofrenie is het een bevrijding. 

Is de overheid zich wel bewust van het feit dat cannabis de levenskwaliteit van onze ouderen en zieken enorm kan verbeteren? Dat cannabis het leven draaglijk kan maken voor zij die onnodig lijden?

Medicinaal gebruik legaal in Israel

In Israel is cannabis legaal te verkrijgen op doktersvoorschrift en in ziekenhuizen!

In het Hadarim-verpleeghuis wordt cannabis gebruikt als medische behandeling. Negentien van de zesendertig patiënten gebruiken het.

We kunnen het leven verlengen, maar de pijn vaak niet wegnemen. In de geriatrie doet de toekomst er niet toe. Wat telt is levenskwaliteit toevoegen“, zegt hoofdverpleegkundige Inbal Sikorin terwijl hij de kluis opent waarin de poeders en bloemetjes bewaard worden.

Cannabis vermindert de behoefte aan medicatie, stellen dokters, verzorgend personeel en patiënten. “Waarom zou ik pijnstillers nemen? Ik voel me goed met cannabis”, zegt Rivka Haloup (85), die aan acute artritis lijdt.

Parkinsonpatiënten inhaleren de rook via een verdamper, zes keer per dag. De verpleegster draagt weliswaar een masker. “Cannabis heeft niet de bedoeling om de werkelijkheid te veranderen, maar om die makkelijker te accepteren”, zegt Sikorin. “Op hun leeftijd is dat een zegen.”

Dichter bij huis

Ook in Nederland kunnen mensen op doktersvoorschrift cannabis halen in de Cannabisapotheek. De levering en productie van de medicinale cannabis valt onder de verantwoordelijkheid van het Bureau voor Medicinale Cannabis (BMC), onderdeel van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

In België zijn er twee Cannabis Social Clubs waar medicinale en recreatieve gebruikers zich lid bij kunnen maken na een positief intakegesprek. Tweemaandelijks kunnen zij hun plantje dat door één van de clubs geteeld wordt afhalen. Het voordeel van deze clubs is dat je zeker kunt zijn van de kwaliteit en de manier van kweken (biologisch). Op 25 maart organiseert Trekt Uw Plant voor de achtste maal een cannabisbevrijdingsdag in het hartje van Antwerpen, met sprekers, muziek en comedy. O.a. Nigel Williams zal er het beste van zichzelf geven!

Cannabis vermindert eenzaamheid en depressie

Een nieuwe studie heeft uitgewezen dat mensen die cannabis gebruiken minder last hebben van gevoelens van eenzaamheid en depressie! 

Cannabis is in het verleden al gebruikt om fysieke pijnklachten te behandelen en uit onze bevindingen blijkt dat de drug mogelijk ook kan worden gebruikt om emotionele pijn te verzachten,” concludeerden de onderzoekers.

Evil drug

Uiteraard kan iedereen in België nu wel 1 plant kweken zonder veel problemen. Maar ‘de laagste vervolgingsgraad’ klinkt toch nog steeds niet zo overtuigend en 1 plant is ook erg weinig.

Waarom wordt deze plant zo gedemoniseerd? Afkickcentra zoals De Sleutel doen duidelijk geen goed aan het legalisatie-debat. Maar aangezien cannabis niet lichamelijk verslavend is, zouden afkickcentra zich daar niet mee hoeven te bemoeien.

Cannabis leidt ook helemaal niet tot het gebruik van zwaardere drugs. Dat argument is al lang weerlegd en houdt evenveel steek dan dat een alcoholieker ooit zou zijn begonnen met melk!

De enige bedreiging die illegale cannabis met zich meebrengt is de criminele sfeer en de daaruit ontstane onbetrouwbaarheid (vervuilde wiet, geld, geweld).

Noord-Korea blowt stress weg

Het hoeft helemaal niet zo te zijn. In Noord-Korea staan de wietplanten gewoon tussen de bloemen en de struiken in de tuin. Daar is cannabis roken zo normaal dat er geen woorden aan verspild worden.

“Noord-Koreanen blowen om andere redenen dan westerlingen. In Noord-Korea blow je niet alleen om high te worden en te lachen om je eigen domme grapjes, maar ook om geld te besparen en eens wat anders te roken dan de goedkope lokale sigaretten. Op de zwarte markt is marihuana makkelijk te krijgen en erg goedkoop. Wiet is dan ook vooral geliefd bij de lagere klassen van de Noord-Koreaanse maatschappij. Na een dag van zware fysieke arbeid, is het niet ongebruikelijk voor Noord-Koreaanse arbeiders om een jointje te roken en zo te relaxen en hun spierpijn te verlichten.”

take down
the paywall
steun ons nu!