De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Overname Venezuela

Overname Venezuela

woensdag 23 januari 2019 20:44
Spread the love

Temidden van de oppositie betogingen op woensdag in Caracas, werd de Voorzitter van de nationale assemblee, Juan Gerardo Guaidó Márquez, ingezworen om de bevoegdheden van de uitvoerende macht in Venezuela over te nemen. Donald Trump erkent hem als de legitieme president van Venezuela.

Guaidó neemt deze eed door het activeren van artikel 233 van de Grondwet, waarin staat dat er sprake kan zijn absoluut falen van de president van de Republiek en dat zij kunnen worden verordend door het Parlement, wanneer er sprake is “verlaten van het kantoor”, iets dat de Nationale Assamblee gelooft dat het een realiteit is sinds 2017 door de “schending van de constitutionele taken” door Maduro.

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!