De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

MURAT ISIK La Lettre A #03 – Verhalenvertellers van nu

MURAT ISIK La Lettre A #03 – Verhalenvertellers van nu

donderdag 17 januari 2019 11:13
Spread the love
Don 07/02/ 2019    20:00  @ deCentrale

Murat I??k is een Nederlandse schrijver en jurist. In 2012 kwam zijn eerste roman uit; ‘Verloren Grond’, waarvoor hij de Bronzen Uil Publieksprijs kreeg. Verloren Grond werd vertaald in het Duits, Zweeds en Turks. In 2017 kwam zijn tweede roman uit: Wees Onzichtbaar. Deze roman werd bekroond met o.a. de Libris Literatuur Prijs 2018. 

Wees onzichtbaar vertelt over de wanhopige strijd van een gezin tegen een tirannieke vader en is een prachtige coming of age van een sensitieve jongen die opgroeit in een onveilige wereld, gebaseerd op Murat Isiks eigen jeugd. Maar het is ook een schitterende en kleurrijke ode aan de Bijlmer. De Bijlmermeer, begin jaren tachtig. De vijfjarige Turkse Metin komt met zijn ouders en zus naar Nederland. Het gezin gaat in de flat Fleerde wonen. Vader is een werkloze communist die overdag boeken van Marx leest en zich ‘s avonds bezat met vrienden. 

Co-org. Boekhandel Limericke & Victoria Deluxe 

De toegang is GRATIS, gelieve je komst wel te bevestigen a.u.b.

Info: https://decentrale.be/nl/agenda/literair/murat-isik 

Reservatie: https://www.lalettrea.be/events/la-lettre-a-3-murat-isik 

De Centrale | intercultureel centrum | Kraankindersstraat 2 – 9000 Gent | Ham 72  +32 (0)9 265 98 28 | decentrale@gent.be | www.decentrale.be  

take down
the paywall
steun ons nu!