De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Ministertje opjagen

Ministertje opjagen

dinsdag 19 april 2016 12:53
Spread the love

Ik zal wel de enige niet zijn die moe wordt van al die “Wetstraatschandaaltjes” en ‘jagen op ministertjes’ door Twitterandi, politici en andere commentatoren die waarschijnlijk ook wel eens wat fouten maken in hun professionele leven. En ondertussen verzuipen migranten met zijn honderden in de Middellandse zee, wat nog amper een paar tweets waard lijkt te zijn.

Ik ben geen fan van Jan Jambon – verre van – maar dit soort mediatieke heksenjacht is gewoon zielig. En dan heb ik het niet over mensen met kennis van zaken (zoals bv. Bleri Lleshi) die een stuk schrijven, maar eerder over het commentariaat op Twitter en aanverwanten dat meesurft op de ‘hetze van de dag’. Liefst met nog wat “Gramsciaans” gelul erbovenop. 

En wat Peeters’ “boven onze stand” uitspraken betreft, die zijn toch zeker voor zijn rekening? Moet je dus eigenlijk gewoon weglachen, en voor de rest zo weinig mogelijk aandacht aan besteden. Iedereen kan merken dat politici die dat soort discours verkondigen wel erg weinig kleren hebben, dezer dagen. Maar om nu ineens aan te sturen op het aftreden van al die excellenties voor minder gelukkige of gewoon domme uitspraken, tja. zo ga je uiteindelijk eindigen met wel heel mediocre figuren in de politiek (en we zijn al niet super bedeeld, me dunkt).

Ik denk eerlijk gezegd dat we wel wat beters te doen hebben in België en in Europa dezer dagen.  

take down
the paywall
steun ons nu!