De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Het CCIF is in België gereïncarneerd als CCIE

Het CCIF is in België gereïncarneerd als CCIE

woensdag 10 februari 2021 11:47
Spread the love

Het op hoogst onfatsoenlijke wijze door de Franse overheid uitgerangeerde Collectif Contre l’Islamophobie en France heeft zich omgevormd tot Collective for Countering Islamophobia in Europe/Collectif Contre l’Islamophobie en Europe, verneem je op Twitter. De organisatie werd op 1 november opgericht in België.

 

He CCIF had zich, in oktober 2020 met ontbinding door de overheid bedreigd, zelf ontbonden en zijn werking en werkingsmiddelen overgebracht naar het buitenland. De overheid kon daarop het CCIF alleen nog ontbinden als ‘feitelijke organisatie’. Daarmee is de rol van het CCIF in Frankrijk nog niet uitgespeeld. De advocaat van de ontbonden vereniging heeft niet alleen klacht neergelegd tegen de regering wegens machtsmisbruik, maar ook tegen Minister van Binnenlandse Zaken Darmanin wegens laster (hij had gezegd dat de organisatie betrokken was bij de moord op Samuel Paty) en nu ook tegen de Minister van Burgerschap Marlène Schiappa, die op 7 februari op de televisie verklaarde dat het CCIF oproepen gelanceerd had tot apologie van het terrorisme.

 

 

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!