De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Geen mosterdgras, dus ook geen vragen?

dinsdag 18 mei 2010 16:59
Spread the love

Er komt dan toch geen mosterdgras in Neder-over-Heembeek. Dat stelde burgemeester Thielemans op de Brusselse gemeenteraad. Waarmee hij niet alleen het omstreden initiatief van z’n schepen Mampaka afblokte, maar die meteen ook uit de wind zette. Want verdere vragen over Mampaka’s uitspraken en beweegredenen mochten niet beantwoord.
CdH-schepen Mampaka wilde op een terrein waar een paar maal per jaar Roma-woonwagens halt houden, mosterdgras zaaien ‘omwille van de biodiversiteit’. En zo zou het ook Roma-vrij zijn, voegde hij er in één adem aan toe. Een uitspraak die heel wat deining veroorzaakte.

Maar al komt er geen mosterdgras… het bewuste pleintje is intussen wel al omgeploegd. Waarmee ook de lokale Scouts overigens hun speelweide kwijt zijn.

Bron: Brusselnieuws.be & Rtbf

Zie ook opiniestuk Koen Geurts

take down
the paywall
steun ons nu!