De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Frietmobiel in Doel

Frietmobiel in Doel

dinsdag 26 april 2011 11:33
Spread the love

Doel is een merkwaardig dorp. Nostalgie van toen we hier vroeger kwamen wandelen, pijn omdat het zonder reden, steeds verder wordt vernield. Doel is ook de underdog die vecht voor zijn voortbestaan. Na eeuwen van bezetting ligt het in ons cultureel erfgoed om te kiezen voor de David die het opneemt tegen een gevoelloze overheid. Ik ben reeds meer in Doel geweest dan ik me kan herinneren en telkens is er weer iets nieuws. Dit gevleugelde helikopter mannetje is toch zalig. Was graffiti maar steeds zo mooi. We vertrekken niet morgen maar vandaag. Liever soldaat dan schismatiek. Het kerkinterieur Doel is prachtig. De kerk is gebouwd van 1851 – 54. Het bovenstaande beeld verhaalt het verzet tegen de benoeming van de Gentse bisschop door Napoleon, nadat hij de zittende bisschop had gevangen gezet. Op het braakliggend stukje zand stond tot voor kort een monument ter ere van de tijdens WO II gesneuvelde Britse soldaten. De stad Beveren heeft het in alle vroegte op 28/3/2011 weggehaald. Er zouden plannen zijn om het in Prosper Polder terug op te richten. Er wordt gezegd dat het monument bij het verwijderen vernield is. Het zal niet eenvoudig zijn het terug op te richten. De BBC maakte er een reportage over. Dit dorpje verdwijnt druppelsgewijs, velen dwalen doelloos rond, omdat de heren politici rationele beslissingen nemen. Heren stroomt er slechts water door jullie aderen? araceli Het langzaam doodbloedende Doel is maar de helft van het verhaal.

Doel leeft

Woonkrediet plus hier mini tarief en enkele fotografen met lange lenzen Doel laat geen enkele kans liggen om te feesten. Het blijft vechten om zijn voortbestaan. De publiciteit voor woonkredieten in een dorp waar de overheid geen enkele kans laat liggen om het dorp af te breken vond ik ‘merkwaardig’. De fotografen maken de laatste jaren deel uit van het decor. Vergankelijkheid is zo mooi op foto. De bewoners hebben ermee leren leven en terwijl negatieve publiciteit ook publiciteit is, verkiezen ze toch een meer positieve benadering. Dagjesmensen in Doel

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!