De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Een pensioenkwis, GODVERDOMME NOG AAN TOE!

Een pensioenkwis, GODVERDOMME NOG AAN TOE!

woensdag 29 mei 2013 19:22
Spread the love

Je spelenderwijze van je pensioen laten beroven is de nieuwste quiz die Alexander De Croo en Koen Geens in your face gooien.

‘Burgers denken onvoldoende na over hun pensioen’ stelt Alexander De Croo in de morgen van 28 mei. Daarom gaan Alexander en Koen Geens (minister van Financiën) een quiz over uw pensioen organiseren. Kortom, U! Domme burger bent de schuld van wat je later zal overkomen! Weinig of geen pensioen!. Doe mee aan het kwisje en je zal het je later niet beklagen. Man, man, had ik daar maar over nagedacht!

Volgens Alexander beantwoord de kwis aan een vraag van de burger tot informatie. Het is toch van de pot gerukt, dat precies Alexander De Croo het heeft over een vraag tot informatie. Was het niet van Quickenborne, eveneens Open VLD die de pensioenvoorwaarden “retroactief” terugschroefde, uiteraard in samenspraak met de voltallige regering, socialisten inbegrepen. Men kan zich dus de vraag stellen of informatie inwinnen die u door Alexander wordt aangereikt betrouwbaar is? De informatie die vandaag gegeven wordt kan morgen worden teruggeschroefd. Alexander De Croo, de strikjesregering bij uitbreiding, is dus bij voorbaat de meest onbetrouwbare informatiebron die je je kan inbeelden.

Mensen zegt hij, moeten een financieel buikgevoel ontwikkelen zodat ze beter weten waar ze aan toe zijn. Ik heb er al vast één buikgevoel aan overgehouden,  met name diaree en ja, ik weet waar ik aan toe ben. Mijn pensioen is gereduceerd tot niets, in naam van het neoliberalisme. Laat daarbij Monica De Coninck nog de werkloosheid reduceren tot 400€ voor samenwonenden en je buikgevoel raakt buitengewoon ontwikkeld.

Alexander gaat in het najaar de boer op met de RVP om de Belgen bewust te maken van de pensioenproblematiek zegt hij. Laat mij weten bij welke boer je precies op bezoek gaat Alexander, ik kom een deftig woordje met je praten!

Door opzettelijk op “wikifin.be de pensioenquiz foutief in te vullen luidde het verdict als volgt:

Proficiat. Je hebt de quiz beëindigd. Uw resultaat was 1/7

Matig! Pensioenen hebben nog wel wat geheimen voor u. Toch is het belangrijk er iets meer over te weten. U zal het zich later niet beklagen. www.wikifin.be kan daarbij van pas komen.

Ik zal mijn best doen heren Geens en De Croo en weet dat de verkiezingen van 2014 ook voor jullie nog heel wat geheimen hebben. Nog even geduld. De campagne is ingezet.

take down
the paywall
steun ons nu!