De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

De jackpot die er geen is: ‘Europese noodfonds EFSF is een regelrechte flop’
Beleggers, ESFS, Flop, Complexiteit -

De jackpot die er geen is: ‘Europese noodfonds EFSF is een regelrechte flop’

donderdag 10 november 2011 19:24
Spread the love

Slot Machine

Het Europese noodfonds EFSF (European Financial Stability Fund) zou de eenheidsmunt redden. Maar luttele maanden na zijn oprichting lijkt het fonds een blok aan het been van Europa te zijn geworden. Daar zijn een paar redenen voor, schrijft de Süddeutsche Zeitung:

1. Beleggers vinden het een complex en weinig betrouwbaar financiëel product, waarvan de politiek de zwakke slagkracht probeert te verbloemen.
2. Het fonds moest gespijsd worden door Aziatische en Russische beleggers. Maar die beginnen nu ook te twijfelen. Chinezen en Japanners kochten totnogtoe graag europapier , maar die lijken er steeds minder van overtuigd dat het EFSF een goede belegging is. Begin deze week gaf het EFSF alsnog nieuwe obligaties uit, de belangstelling was gering en de risicopremie hoog als nooit tevoren.
3. Volgens insiders zouden nu ook de kredietbeoordelaars de Triple A-kredietstatus van het EFSF in twijfel beginnen te trekken.

Het EFSF lijkt dus een maat voor niets te worden. Het geruchtencircuit wil dat nu snel de bron zal worden aangeboord die als enige voor een paar hoofdpijnvrije dagen zal kunnen zorgen: de Europese Centrale Bank.

http://www.sueddeutsche.de/wirtschaft/schlechter-start-fuer-den-rettungsfonds-investoren-verschmaehen-neue-euro-papiere-1.1183215

http://blogs.wsj.com/source/2011/11/09/the-euro-is-in-the-ecbs-hands-now/

Bron : Express.be

take down
the paywall
steun ons nu!