De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Screenshot Twitter

De grote profiteurs van oorlog in Oekraïne controleren ook het Witte Huis

donderdag 22 juni 2023 20:51
Spread the love

Een BlackRock-medewerker schept op over oorlogswinsten tegen een undercoverreporter.

Diezelfde medewerker van de vermogensbeheergigant werd later gefilmd terwijl hij wegrende van “Project Veritas“-oprichter James O’Keefe

22 juni 2023

BlackRock wil dat het conflict in Oekraïne zo lang mogelijk voortduurt omdat dat “goed is voor de zaken”, vertelde een rekruteerder van de vermogensbeheergigant aan een undercoververslaggever van het voormalige “Project Veritas“, thans “O’Keefe Media Group“, in een video die maandag werd gepubliceerd.

Oorlog is echt verdomd goed voor de zaken“, vertelde Serge Varlay tegen de reporter. In zijn LinkedIn-profiel, dat hij sindsdien gewist heeft, beschreef hij zichzelf als een technologie-recruiter bij BlackRock. Hij schetste een scenario waarin investeerders zouden kunnen profiteren van een stijging van de graanprijzen veroorzaakt door bombardementen op oekraïense graansilo’s.

“Als land willen we niet dat het conflict eindigt,” vervolgde Varlay en hij merkte op, “hoe langer dit duurt, hoe zwakker Rusland is.”

Varlay schepte ook op over de controle van zijn werkgever over het politieke systeem. “Het doet er niet toe wie de president is, wat telt is wie de portemonnee van de president controleert“, verklaarde hij, en verduidelijkte dat het “de hedgefondsen, BlackRock, de banken” zijn die “de wereld besturen“.

Al deze financiële instellingen kopen politici… Je kunt deze f***ing massa geld nemen en dan kun je beginnen met het kopen van mensen,” zei hij, terwijl hij uitlegde dat senatoren “f***ing goedkoop zijn. Heb je 10.000 [USD], dan kun je een senator kopen“. De amerikaanse regering heeft BlackRock ook nodig om haar financiële simulaties uit te voeren, zo zei hij.

Terwijl hij toegaf dat BlackRock “onder de radar wil blijven“, suggereerde Varlay dat “het gemakkelijker is om dingen te doen als mensen er niet over nadenken.” Hij leek daarom even achterdochtig te worden omtrent de motieven van de verslaggever toen hij opmerkte: “je lijkt wel een undercoverreporter“, met het argument dat “normale mensen” niet geïnteresseerd waren in de soort vragen die zij stelde. Toch bleef hij verder opscheppen over zijn rol bij het “beslissen over het lot van mensen“.

Nadat hij in een New Yorks café werd geconfronteerd met de oprichter van Project Veritas, James O’Keefe zelf, stapte Varley abrupt op richting het dichtstbijzijnde politiebureau. In de video(1) kan je zien dat hij O’Keefe oproept hem te volgen. Na de ontmoeting verwijderde Varlay zijn LinkedIn-profiel, dat echter nog steeds opduikt in de zoekresultaten voor zijn naam.

Met meer dan 10 biljoen USD aan beheerd vermogen controleert BlackRock omvangrijke hoeveelheden aandelen van de meeste grote amerikaanse bedrijven en pensioenfondsen, waaronder Microsoft, Apple, Amazon, Nvidia, Alphabet, Pfizer, Tesla, Merck, Visa en Mastercard. Het bedrijf werd aangesteld om de amerikaanse overheid te helpen bij de financiële crisis van 2008 en de reactie op Covid-19, waardoor het de enige privéonderneming werd naast de Federal Reserve zelf die directe controle uitoefende op de hefbomen van het amerikaanse financiële systeem. Hierbij rezen heelwat vragen over handel met voorkennis en andere belangenconflicten.

Verschillende BlackRock-alumni dienen in de Biden-administratie, zoals Brian Deese, het hoofd van de National Economic Council.

Bron: BlackRock recruiter dishes on war profiteering to undercover reporter

De betreffende video (11min39sec) is op Twitter te bekijken: hier, hier en hier.

(1) Het betreft hier een zgn ‘teaser’ voor een vervolg op de eerste video, die nog moet verschijnen.

Meer over de nefaste rol die Blackrock achter de schermen speelt in Oekraïne in volgend artikel op DWM: Drie Amerikaanse bedrijven controleren meer dan een derde van de Oekraïense landbouwgrond (30/8/2022)

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!