De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

BÜLENT ORTAçGIL ft. ERKN OGUR

BÜLENT ORTAçGIL ft. ERKN OGUR

vrijdag 29 november 2013 15:26
Spread the love

De Centrale, 15 december 2013, Turbinezaal, Ham 72, Gent, 20.00

Tickets 12-15-18 euro, via uitbureau.be

Bulent Ortacgil (° 1950, Ankara) begon al op vroege leeftijd met gitaarspelen in diverse bands. Tijdens zijn middelbare schooltijd werd hij enorm geïnspireerd door de muziek van The Beatles, Bob Dylan en Cat Stevens die in die tijd ook in Turkije furore maakten.
In 1974 brengt hij zijn eerste album “Benimle Oynarmisin” uit. Het album wordt een groot succes en een echte Turkse klassieker.
Veel muziek van deze cd werd jarenlang gebruikt voor verschillende films en tv programma’s.

Erkan Ogur werd geboren in Ankara, maar groeide op in de streek van Elazig, een regio in Oost-Turkije met een rijke en levendige muzikale traditie. Op zijn vijfde leerde hij al viool spelen en enkele jaren later volgden verschillende snaarinstrumenten (baglama, vedel, cümbüs en luit). Na zijn studies besluit Erkan Ogur om zich volledig aan de muziek te wijden. Hij legt zich toe op zowel klassieke als elektrische gitaar. Erkan Ogur is vooral bekend als pionier op zijn zelfgefabriceerde fretloze gitaar, die– vergelijk het met de eveneens fretloze oed – veel beter geschikt is om het complexe oosterse muzieksysteem – met zijn makams en zijn kwarttonen – te vertolken.
Erkan Ogur is een ware muzikale duizendpoot. Zijn muzikale carrière bestaat uit een grote diversiteit van concerten, festivals en studiowerk in binnen- en buitenland, zowel in het genre van de traditionele volsmuziek, de popmuziek en de jazz. (gitaar, fretloze gitaar en cura)

Met Bulent Ortacgil en Erkan Ogur staan twee muzikale monumenten samen op het podium in De Centrale.

take down
the paywall
steun ons nu!