De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Brassband Kempenzonen wordt kampioen
Mechelen, Kempenzonen, Tielen, Kasterlee, Brassband, Kempen, Winnaar, Kampioen, Vlaams open, Kerkrade, Dirigent -

Brassband Kempenzonen wordt kampioen

dinsdag 20 april 2010 11:46
Spread the love

De Kempenzonen uit Tielen werd zondag winnaar in de D reeks op het “Vlaams Open” kampioenschap voor brassbands.  Met hun score van 92% tonen ze tot wat een dorpsfanfare in staat is.
De Kempenzonen hebben de smaak goed te pakken: Minder dan een jaar nadat ze een 2de plaats behaalden op het Wereld muziek concours in Kerkrade, hebben de Tielenaars een nieuwe titel te pakken.  Zondag 18 april wonnen ze op de Vlaams Open Brasbandkampioenschap de hoogste titel in de D reeks. Hierbij hebben ze ervaren wedstrijdbands achter zich gelaten. Brassband Kempengalm uit Vlimmeren werd in dezelfde reeks verdienstelijk tweede.  Een wedstrijddeelname lag niet voor de hand. “Normaal mogen we niet deelnemen aan dergelijke wedstrijden omdat ons orkest 60 muzikanten telt. Dat zijn er bijna dubbel zo veel zijn als de andere bands. Na onze prestatie op het WMC in Kerkrade, contacteerden de organisatoren ons om op de wedstrijd in Mechelen een concert te spelen. Toen we dit toegezegd hadden, kwam de vraag om ook aan de wedstrijd deel te nemen, zij het in de D reeks.” vertelt Dirigent Raf Van Looveren.  De Kempenzonen waren hiermee in snelheid gepakt. “Na ons februari concert, lassen we normaal een rustperiode in. Het was niet makkelijk om iedereen te motiveren maar toen de datum van de wedstrijd naderde, stonden we weer helemaal scherp. Enkele experts van buiten de vereniging, hebben secties uit het orkest apart onder handen genomen. Hun inbreng van frisse ideeën en interpretaties hebben zeker bijgedragen tot het resultaat.”  Ondanks de feestroes, blijven de Kempenzonen nuchter bij deze overwinning. “Als je aan een wedstrijd deelneemt dan wil je deze graag winnen. Uiteraard is er een prijs te winnen maar daar doe je het niet voor. Wij doen mee omdat het de groep samenbrengt en deze doet groeien naar een hoger niveau.”  Dat de Kempenzonen in hun opzet geslaagd zijn, blijkt uit de reactie van jury voorzitter Jan Van der Roost “Dit is een fantastische prestatie! Het is erg mooi om zien dat zo’n luxueus bezet ensemble zo fraai musiceert.”  
Meer info:  www.kempenzonen.be
 

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!