De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Bommen van NAVO doden ook burgers in Libië

zaterdag 16 april 2011 12:11
Spread the love

In een interview met de vertegenwoordiger van het Vaticaan in Tripoli, Giovanni Martinelli aan Sky News heeft hij gemeld dat tientallen burgers gedood zijn omdat NAVO bommen gevallen zijn op burgergebouwen.

In de wijk Buslim alleen al zijn veertig doden gevallen en ook in de wijk Tajura zijn burgers slachtoffers gevallen en in Sirte zijn nog eens 8 burgers gedood. Als men daarbij ook de 2 fouten van de NAVO op konvooien van burgers en opstandelingen telt, denk ik dat er meer dan 100 burgers gedood zijn onder de bommen van de NAVO.

Er moet een onafhankelijke onderzoekscommissie naar Libië gestuurd worden om de daden van de 3 partijen te onderzoeken, het regeringsleger, de opstandelingen en de NAVO. Alle drie de partijen moeten rekenschap geven voor hun daden, namelijk het doden van burgers en het gebruik van clusterbommen en bommen met verarmd uranium.

Nu constateer ik dat de internationale media zeer partijdig optreedt als pro-opstandeling en pro-NAVO, net zoals de partijdigheid van de staatstelevisie van Libië, Egypte en Tunesië onder de dictatuur.

Er zijn ook heel veel onzekerheden en twijfels over de leden van de Nationale Overgangs Raad (NOR) die de oppositie tegen de Libische regering vertegenwoordigen want ze komen  uit de nabijheid van Kadhaffi en dus hebben ze ook bloed aan hun handen of ze komen van  Washington, na tientallen jaren verblijf daar, en dus bestaan er vermoedens dat ze de Amerikaanse belangen verdedigen.

Abdel Fattah Younis is chef van het opstandelingenleger en was de vroegere nummer twee van het regime en tot voor kort de minister van buitenlandse zaken.

Mostapha Abdejalil voorzitter van de NOR was vroeger minister van justitie van Khadaffi  en verantwoordelijk voor het jaren lang gevangen houden van de Bulgaarse verpleegsters .

Mahmoud Jibril , de eerste minister van NOR behoorde ook bij de regering van Khadaffi.

Ali Tahrouni  genoot een opleiding economie in Washington en komt na 35 jaar afwezigheid terug.

Khalifa Hifter aan het hoofd van de militaire raad van de opstandelingen was een voormalig kolonel van het regeringsleger en is in 1990 gevlucht naar de V.S.

Jullie kunnen ook mijn andere artikels over Libië lezen,
o.a. “Libië: alweer burgers gedood onder NAVO bommen”

Paolo Sensini “Sowing chaos”

 

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!