De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Boerderijen blijven bronnen van vitaliteit voor de boer(in), de klant en de bezoeker

maandag 29 augustus 2022 21:37
Spread the love
TV-journaals wijzen wellicht de andere kant op, maar ik deel hier graag eigenzinnig een paar visuele aanwijzingen dat veeteelt veel toekomst heeft en de betreffende beroepsmensen gelukkig maakt.
Zalig wie een persoonlijke roeping ervaren en haar tot realiteit weten te maken.
Dagelijks omgaan met grote dieren lijkt mij een mooie roeping, voor eens en altijd.  Laten we hopen dat het vak niet verder verknoeid wordt door schaalvergroting en eisen vanuit de agro-industrie.
Het geval van India is omineus: door de eisen van multinationals die zaden en kunstmest verkopen, zijn er honderdduizenden boeren die de rekeningen niet meer konden betalen, en die de hand aan zichzelf hebben geslagen.
Bedrijven als Monsanto hebben al lang hun onschuld verloren, dat weten zij die een cursus volgden zoals deze aangeboden door AardeWerk, waar de sprekers onderzoekers zijn als prof. em. Ullrich Melle, ecofilosoof, en de wereldse monnik, schrijver en activist Luc Vankrunkelsven. De info voor de komende cursus is net vrijgegeven.
Elsie met de lammeren van Olijfje
Aan de leiband van Frouke is Fenice best bedaard
De boer en de boerin zijn niet altijd bruten
Het kalf Queenie kreeg dagenlang van de fles
Op zondag gaat het boerenpaartje op stap met Foxie.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!