De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Bloem-leg-actie in Antwerpen voor duurzame stad
Ellen Wezenbeek, Lot Saldien, Katrien Van den Bleeken

Bloem-leg-actie in Antwerpen voor duurzame stad

Het is duidelijk; we staan op een kantelpunt in de geschiedenis. Met 3 (en veel meer) Antwerpse stadsbewoners konden we het gebrek aan een duurzame visie rond leefbaarheid in onze geliefde stad niet langer aanzien en lanceren we een bloem-leg actie. Met dit duidelijke symbool hopen we de beleidsmakers in Antwerpen wakker te schudden. 

donderdag 14 mei 2020 12:30
Spread the love


Vrijdag 15 mei kan er tussen 8u en 20u een bloem worden neergelegd op de Grote markt in Antwerpen aan de voordeur van het gemeentehuis. Hiermee willen we het signaal geven als bewoners dat we misschien wel ‘in ons kot zitten’ maar toch een stevige verwachting koesteren naar ons beleid.

Foto: Pauline d’Haese voor botanik festival

De actie is géén oproep tot samenscholing of manifestatie. We rekenen erop dat iedereen zijn verantwoordelijkheid draagt en deze actie interpreteert zoals ze bedoeld is; een bloemlegging om een signaal te geven. We hebben voldoende ruimte en tijd om de huidige corona-maatregels ten volle te respecteren binnen deze actie.

Actie voor een stad op mensenmaat

Over heel de wereld grijpen steden dit moment aan om een duurzaam leven in de stad te creëren. Van Brussel tot NY rollen steden een beleid uit voor schone lucht en uitbreiding van de openbare ruimte. Dit in functie van mensen in plaats van koning auto. Waar blijft Antwerpen in dit momentum?

Droom jij ook van een stad op mensenmaat? Leg dan vrijdag een (droog)bloem neer op de grote markt! Als symbool voor een leefbare stad. Samen scheppen we een bloementapijt voor onze beleidsmakers.

 

Meer info:

Check voor meer info het Facebook event. 

Laten we proberen thuis of onderweg minstens 3 nieuwe bloemen of planten te zaaien voor elke bloem die we neerleggen.

 

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!