De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Artsen Zonder Grenzen: geschokt door brutale moord op drie AZG-collega’s in Ethiopië
Artsen Zonder Grenzen België

Artsen Zonder Grenzen: geschokt door brutale moord op drie AZG-collega’s in Ethiopië

Artsen Zonder Grenzen rouwt na de bevestiging van de dood van drie van onze collega's die in Tigray werkten. Maria Hernandez, noodcoördinator, Yohannes Halefom Reda, assistent-coördinator en Tedros Gebremariam Gebremichael, chauffeur, waren gistermiddag onderweg toen we alle contact met hen verloren.

vrijdag 25 juni 2021 18:17
Spread the love

 

Vanmorgen werd hun voertuig leeg gevonden, hun levenloze lichamen lagen een paar meter verderop.

Geen woorden kunnen onze droefheid, schok en verontwaardiging over deze gruwelijke aanval uitdrukken, noch het verlies en het lijden van hun families en dierbaren verzachten. We staan met hen in contact en betuigen hen ons diepste medeleven. We vragen om respect voor hun pijn en voor hun behoefte aan rust in deze bijzonder moeilijke tijd.

We veroordelen deze aanval op onze collega’s in de sterkst mogelijke bewoordingen en zullen niet rusten tot we begrijpen wat er is gebeurd. Maria, Yohannes en Tedros waren in Tigray om mensen te helpen en het is onbegrijpelijk dat ze dit werk met hun leven hebben betaald.

Maria Hernandez, 35, geboren in Madrid, begon in 2015 te werken voor Artsen Zonder Grenzen in de Centraal-Afrikaanse Republiek en ging daarna op missies naar Jemen, Mexico en Nigeria. Yohannes Halefom Reda, assistent-coördinator, 31, uit Ethiopië, kwam in februari bij de organisatie. Tedros Gebremariam Gebremichael, 31, ook afkomstig van Ethiopië, was sinds mei chauffeur voor Artsen Zonder Grenzen.

De dood van onze collega’s is een harde klap voor iedereen in onze organisatie, voor onze teams in Ethiopië en voor alle AZG-collega’s wereldwijd.

We zijn bedroefd, verontwaardigd en ontzet, en betuigen onze innige deelneming aan hun families.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!