De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Als er tieners gedanst hebben, vanuit welke strijdlust dan misschien wel?

Als er tieners gedanst hebben, vanuit welke strijdlust dan misschien wel?

dinsdag 19 april 2016 09:46
Spread the love

Na de uitspraak van minister Jan Jambon (Nieuw-Vlaamse Alliantie, Binnenlandse Zaken) waarin vrees doorklonk dat bepaalde jongeren het wel eens heel tof zouden kunnen hebben gevonden, toen “het Blanke Belgische Kamp” op 22 maart een opdoffer kreeg waarbij tientallen doden vielen… is het misschien interessant ons te bezinnen over de Clash die blijkbaar plaatsgrijpt in onze Tijd, tussen traditionele Arabisch-Islamitische waarden en die van blanke kapitalistische Vlamingen. Een clash, of beter een soort platen-tectoniek van bewegende Waarden, Visies op Leven en God, Lijden en Liefde, en van de bijgaande Rituelen… die zeer traag maar met grote kracht wringt. En die vanuit de niet direct zichtbare Diepte veel mensenharten, het Dagelijks Leven en ‘nieuws’ aanstuurt.

Lees in dit verband het opiniestuk dat ik schreef na het opmerken van verzet, zowel bij ministers als bij het plebs, tegen de rituele vieringen die mensen met moslim-inspiratie houden bij hun jaarlijkse “Offerfeest”.

Dat wij verwijzen naar diepe wortels van Joods-Christelijke denkbeelden en rituelen, teksten, mag niet verbazen.

Lentegroet,

Stefaan

http://community.dewereldmorgen.be/blog/stefaanhublou/2015/09/25/arm-schaap-waarom-wij-het-offerfeest-onschadelijk-trachten-maken

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!