De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Alle cannabis gebruik is medicinaal

Alle cannabis gebruik is medicinaal

vrijdag 24 mei 2013 18:20
Spread the love

I want to get high, so high

Veel tegenstanders van medicinale cannabis halen als ongeldig argument aan dat de meerderheid van de patiënten niet echt ziek is, maar dat ze gewoon wiet willen gebruiken om high te worden. Dit is natuurlijk gebaseerd op de veronderstelling dat zij weten hoe iemand die ziek is eruit ziet, alsof alle aandoeningen zichtbaar zijn. Wat zij die deze argumentering gebruiken, niet begrijpen is dat alle cannabisgebruik medicinaal is!

Mensen beginnen meer en meer de zeer uitgebreide medicinale voordelen die cannabis bevat te begrijpen, gaande van glaucoma tot MS.

Bij veel van deze aandoeningen brengt cannabis onmiddellijk verlichting.

Bijvoorbeeld, wanneer iemand met glaucoma cannabis consumeert dan voelt deze persoon een vermindering van druk in de ogen en zijn zicht verbetert aanzienlijk. Iemand met kanker die een paar trekjes neemt voelt zijn eetlust toenemen, en is minder misselijk. En zo voort en zo voort…

Cannabis werkt preventief 

Maar weinig mensen kunnen echter inschatten hoe goed cannabis werkt als een preventief medicijn, hetgeen invloed heeft op alle  gebruikers. In feite is het één van ‘s werelds meest diverse preventieve medicijn!

Bij wijze van voorbeeld

Recent onderzoek heeft ontdekt dat cannabis

agressieve borstkankercellen opspoort en vernietigd, hetgeen kan voorkomen dat vrouwen (of mannen) borstkanker krijgen.

geen longkanker veroorzaakt, en het eigenlijk kan helpen voorkomen, volgens een door de Overheid gefinancierde studie uitgevoerd aan de Universiteit van California.

...hersentumoren kan bestrijden en preventief bescherming kan bieden, volgens een onderzoek dat gepubliceerd is in The Journal of Clinical Investigation.

...zelfmoord kan helpen voorkomen, wat aangeeft dat cannabis een goede hulp kan zijn bij een depressie. Deze uitspraak is gebaseerd op recent onderzoek waarbij men tot de conclusie kwam dat in Amerikaanse Staten waar medicinale cannabis is toegestaan, het suïcidecijfer gevoelig is gedaald sinds cannabis werd goedgekeurd als medicijn (vooral onder jonge volwassenen!). Onderzoekers veronderstellen dat er minder alcohol gedronken wordt in die staten waar medicinaal gebruik legaal is, alcohol maakt mensen depressief.

Alzheimer kan helpen voorkomen, een veelvoorkomende aandoening bij ouderen. Het onderzoek werd uitgevoerd onder leiding van het Scripps Research Instituut in California.

...mensen kan helpen omgaan met deze gekke wereld. De meeste mensen in de maatschappij doen aan zelfmedicatie! Is het niet met de hulp van een psychiater die hen synthetische anti-depressiva voorschrijft, dan wel met een paar glazen whisky om de avond wat lichter te maken, of door te gaan joggen om de stress eraf te lopen.

Zelfmedicatie moet kunnen

Cannabis is, volgens wat een gepensioneerde Harvard Professor Psychiatrie ons verteld, een stimulerend middel, dat alles, van sex tot muziek, beter maakt.

In een wereld waar er veel onzichtbaar lijden heerst en waar medicijnen gevaarlijk kunnen zijn (bv door verkeerde combinaties of langdurig gebruik), is het niet ondenkbaar dat iemand die ‘gewoon’ high wil zijn bezig is met zelfmedicatie – en waarom niet? Als er een medicijn bestaat dat niet dodelijk is én natuurlijk, waarom zou iemand dat dan niet mogen gebruiken als hij dat wil? Zelfs als men het niet gebruikt als zelfmedicatie,  het is en blijft een krachtig preventief medicijn!

Amerikanen willen legalisatie

Op dit punt, en dit is opwindend om te horen, zijn 85% van de Amerikanen voor het legaliseren van medicinale cannabis
De waarheid, en de wetenschap, is de jarenlange propaganda aan het doorbreken, en snel!
We moeten de verkozen ambtenaren doen inzien welk lijden zij veroorzaken door te weigeren het verbod te beëindigen op een medicijn waar praktisch iedereen op deze draaiende planeet gebaat mee is.

Deze tekst is een vertaling van The Joint Blog: All marijuana use is medicinal.

take down
the paywall
steun ons nu!