De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

1-meiviering in Brussel tegen de GAS-boetes en voor het recht op betogen

1-meiviering in Brussel tegen de GAS-boetes en voor het recht op betogen

donderdag 2 mei 2013 16:09
Spread the love

Succesvolle 1-meiviering gehad met de stand van het platform “STOP GAS” tegen de gemeentelijke administratieve boetes en voor het recht op betogen! Op het feest van de arbeid hadden we een stand tegen de boetes die ook gebruikt worden om politieke acties van georganiseerde werknemers en andere sociale bewegingen te bestraffen.

Veel mensen kunnen bereiken en enkele honderden euro’s ingezameld voor het aanvechten van de boetes (vreedzame bezetting hoofdkantoor PS voor regularisatie sans-papiers, betoging tegen een luxueus banket van de Europese politieke en economische elites die de besparingspolitiek opleggen,…).

Nieuwe contacten gelegd met onder meer Animo-Jong Links die ook reeds een GAS-boete kregen voor een ludieke politieke actie tegen de neo-liberale politiek. 

Volgende actie op 13 mei: interpellatie in de gemeenteraad om 15u30 en bijeenkomst voor het Stadhuis van Brussel om 18u

We hebben inmiddels ook een website: stopsac.be

Stop GAS! Stop de repressie! Betogen is een recht! We betalen niet!

take down
the paywall
steun ons nu!