Verdeling in Rafah © Karama Solidarity

“Die vrachtwagens betekenen zoveel voor de mensen in Gaza”

Idries Bensbaho, een 27-jarige acteur, documentairemaker en ambassadeur bij de hulporganisatie Karama Solidarity, reisde onlangs naar Egypte. Al van jongs af aan wilde hij iets betekenen voor de Palestijnen. Zijn reis heeft hem daarbij geholpen.

woensdag 3 april 2024 10:23
Spread the love

“Ik ben van 4 tot 8 maart naar Caïro gegaan, zo’n 380 kilometer verwijderd van de grens met Gaza”, legt Idries Bensbaho uit. “Hoewel we niet ver zijn gereisd, hebben we de vrachtwagens gevolgd tot aan El Ismaïlia. De vrachtwagens reden dan door de Sinaïwoestijn tot de grens van Gaza waar ze de voedselpakketten afleveren.”

“Het is indrukwekkend om te zien hoe de vrachtwagens worden ingeladen met hulpgoederen”, zegt Bensbaho. “Dat geeft ons het gevoel dat we daadwerkelijk iets betekenen. Het geeft voldoening om te zien dat je werk wel degelijk effect heeft. Die vrachtwagens betekenen zoveel voor de mensen in Gaza.”

Race tegen de klok

“Iedereen helpt op zijn manier. Maar het is natuurlijk altijd leuk als je ter plaatse het hele proces kunt zien. Zeker als je dat proces kunt begeleiden en bij wijze van spreken de vrachtwagens kunt uitzwaaien”, vertelt de Gentenaar. Humanitaire missies blijven altijd een race tegen de klok. Aan de grens moeten de vrachtwagens soms even wachten voordat ze door kunnen rijden. Dat kan twee dagen duren, drie dagen, maar ook een week, twee weken, … Nobody knows. Maar uiteindelijk zijn we wel binnengeraakt”, benadrukt hij.

De boodschap van Idries Bensbaho is duidelijk: “Elke mogelijke manier is goed om bij te dragen aan het verlichten van de humanitaire crisis. Tegelijk mogen we de hoop niet verliezen. Samen kunnen we veel bereiken, en het is belangrijk dat we ons blijven inzetten voor positieve verandering. We zijn zeker van plan om in de toekomst nog meer hulp te bieden. Daarvoor blijven we inzamelingsacties organiseren met Karama Solidarity.”

© 2024 StampMedia / Pauline Vanden Abeele

steunen

Steun voor een nieuwe website

We hebben uw hulp nodig voor een essentiële opfrissing van de website. Om die interactiever, sneller en gebruiksvriendelijker te maken hebben we 30.000 euro nodig. Elke bijdrage, groot of klein, helpt. Met uw donatie ondersteunt u onafhankelijke journalistiek die de verhalen blijft brengen die er echt toe doen. Laat uw hart spreken.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!