Podcast - Jade Yorks,

Minder politie? Aflevering 5: De Oplossing?

In deze aflevering probeert Jade de politie zelf bij het gesprek te betrekken, zonder succes. Wie wel willen praten zijn activisten Luk Vervaet en Laura De Vos.

donderdag 24 november 2022 14:18
Spread the love

 

In deze aflevering probeert Jade de politie zelf bij het gesprek te betrekken, zonder succes.

Wie wel willen praten zijn activisten Luk Vervaet en Laura De Vos. Luk schrijft en strijdt al jaren tegen staatsgeweld. Laura maakte kennis met het abolitionisme toen ze verhuisde naar de Verenigde Staten. Ze legt uit wat het betekent om na te denken en te werken aan een wereld met minder, of zelfs geen politie.

 

Meer weten?

  • Lees de artikels van Luk Vervaet op de website van Kif Kif

  • Zijn boek I can’t breathe. De nieuwe adem van het verzet kan je hier bestellen.

  • Laura De Vos maakte de podcast ‘De Afschaffing’ over abolitionisme, die je hier kan beluisteren.

 

Deze podcast is origineel gepubliceerd op het platform: Minder Politie? De podcast kwam tot stand met de steun van het Fonds Pascal Decroos en in samenwerking met DeWereldMorgen. Kif Kif wordt gesubsidieerd door de Vlaamse overheid. We danken de (familieleden van) slachtoffers van politiegeweld en de experts die meewerkten aan dit onderzoeksproject.

Meer info:

‘Minder politie?’ is een podcast die politiegeweld in België zichtbaar wil maken aan de hand van waargebeurde verhalen en interviews met experten. Waarom komt politiegeweld zo vaak voor? Waarvoor dient de politie? En is een wereld met minder politie niet beter?

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!