Podcast - Jade Yorks,

Minder politie? Aflevering 4: Het gebrek aan nazorg

In deze aflevering zoomt Jade in op de zorg voor slachtoffers van politiegeweld, die jammer genoeg vaak tekort schiet. Psychologe Birsen Taspinar legt uit waarom het bij politiegeweld belangrijk is dat slachtoffers zo snel mogelijk ondersteuning krijgen.

woensdag 23 november 2022 14:18
Spread the love

 

In deze aflevering zoomt Jade in op de zorg voor slachtoffers van politiegeweld, die jammer genoeg vaak tekort schiet. Psychologe Birsen Taspinar legt uit hoe trauma werkt. Volgens haar is het bij politiegeweld belangrijk dat slachtoffers zo snel mogelijk ondersteuning krijgen na het geweld.

 

Meer weten?

 

Deze podcast is origineel gepubliceerd op het platform: Minder Politie? De podcast kwam tot stand met de steun van het Fonds Pascal Decroos en in samenwerking met DeWereldMorgen. Kif Kif wordt gesubsidieerd door de Vlaamse overheid. We danken de (familieleden van) slachtoffers van politiegeweld en de experts die meewerkten aan dit onderzoeksproject.

Meer info:

‘Minder politie?’ is een podcast die politiegeweld in België zichtbaar wil maken aan de hand van waargebeurde verhalen en interviews met experten. Waarom komt politiegeweld zo vaak voor? Waarvoor dient de politie? En is een wereld met minder politie niet beter?

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!