Podcast - Jade Yorks,

Minder politie? Aflevering 3: Ontmenselijking

Jade gaat in gesprek met Alexis Deswaef, advocaat van de familie van de overleden Lamine Bangoura. Die stierf tijdens een uithuiszetting door de politie. Moest Lamine echt sterven voor een huurachterstand van 1.600 euro?

dinsdag 22 november 2022 13:00
Spread the love

 

Jade gaat nog een keer in gesprek met meester Deswaef, die ook de advocaat is van de familie van de overleden Lamine Bangoura. Bangoura stierf tijdens een uithuiszetting door de politie. Ook hier stelt zich weer de vraag naar de proportionaliteit: moest Lamine echt sterven voor een huurachterstand van 1.600 euro? En wat met de onregelmatigheden die gepleegd werden door de betrokken agenten?

 

Meer weten?

 

Deze podcast is origineel gepubliceerd op het platform: Minder Politie? De podcast kwam tot stand met de steun van het Fonds Pascal Decroos en in samenwerking met DeWereldMorgen. Kif Kif wordt gesubsidieerd door de Vlaamse overheid. We danken de (familieleden van) slachtoffers van politiegeweld en de experts die meewerkten aan dit onderzoeksproject.

Meer info:

‘Minder politie?’ is een podcast die politiegeweld in België zichtbaar wil maken aan de hand van waargebeurde verhalen en interviews met experten. Waarom komt politiegeweld zo vaak voor? Waarvoor dient de politie? En is een wereld met minder politie niet beter?

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!