In gesprek met Vijay Prashad: Imperialisme voor beginners en de oorlog in Oekraïne

vrijdag 17 juni 2022 13:46
Spread the love

 

In 2021 kwam Vijay Prashad naar België om zijn boek Imperialisme voor beginners (EPO, 2021) voor te stellen. Dinsdagavond 21 juni 2022 gaat Intal Globalize Solidarity opnieuw met hem hierover in gesprek. Daarbij zoomen ze ook in op de huidige internationale situatie: de oorlog in Oekraïne en een wereld in verandering. Want het lijkt erop dat de krachtsverhoudingen wereldwijd grondig door elkaar worden geschud.

Afspraak op 21 juni om het over imperialisme en oorlog te hebben, vanuit de positie van de Global South. Want Vijay Prashad (marxistisch historicus uit India) doorprikt als geen ander een eenzijdige Europese kijk op het conflict vandaag.

 

Praktische informatie:

Deze webinar gaat door op 21 juni om 19.30 uur in het Engels. Vertaling wordt voorzien in het Frans en het Nederlands.

Registreer je hier online: https://us02web.zoom.us/…/reg…/WN_VfW9Sh7OT4GhgLO_oZaPtQ

Meer info hier.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!