ManiFiesta maakt zich klaar voor 15.000 bezoekers op 11 en 12 september

Op 11 en 12 september maakt de Wellington paardenrenbaan in Oostende zich klaar voor 15.000 galopperende feestvierders. ManiFiesta slaat er dit jaar haar tenten op voor de elfde editie van het Feest van de Solidariteit. De organisatoren pakken uit met een onuitgegeven affiche, van de Brusselse hiphop koning Zwangere Guy en Helmut Lotti goes Rock & Roll tot de wereldwijd vertaalde auteur Édouard Louis.

maandag 30 augustus 2021 21:13
Spread the love

 

“Doorheen 34 concerten en 120 evenementen ontdek je op ManiFiesta twee dagen lang de wereld zoals hij zou moeten zijn. Een wereld waar we samen onze schouders zetten onder de alternatieven van de toekomst.” Zo omschrijft directeur Mario Franssen het Feest van de Solidariteit dat jaarlijks georganiseerd wordt door Geneeskunde voor het Volk en Solidair.

“Op de muziekaffiche vinden we grote kleppers als Zwangere Guy met zijn stevige hiphop, TiiwTiiw met ritmische rai en Helmut Lotti die naar zijn roots terugkeert en rock & roll gaat. ManiFiesta wil met zijn line-up zoveel mogelijk mensen bereiken en samenbrengen. Van de volkse kleinkunstliefhebbers met Vuile Mong en zijn Vieze Gasten, over de liefhebbers van polyfonische en afro-pop muziek met Zap Mama, tot de meest energieke student met Blck Mamba. Voor ieder wat wils,” zegt Mario Franssen.

ManiFiesta is meer dan enkel muziek. Naast muzikale optredens is er ook een uitgebreid programma van lezingen en debatten. Van een sprekende uiteenzetting door Omar Barghouti (oprichter verzetsbeweging BDS) over Palestijnse rechten en de Israëlische apartheid tot het groot Europees klimaatdebat met Europarlementsleden Marc Botenga (PVDA) en Philippe Lamberts (Ecolo). Bezoekers kunnen kennismaken met de poëzietalent Mustafa Kör en luisteren naar de scherpe analyses van PVDA-voorzitter Peter Mertens en de Indiase journalist Vijay Prashad over kapitalisme in coronatijden.

Verschillende boekhandels van over het hele land, Nederlands- en Franstalig, slaan op ManiFiesta de handen in elkaar en organiseren er een grote boekenbeurs. Bezoekers kunnen er niet alleen snuisteren door een uitgebreide boekencollectie, maar ook komen luisteren naar hun favoriete auteurs Ish Ait Hamou, Jeroen Olyslaegers, Kristen Ghodsee en zoveel meer.

Na een jaar verplichte coronapauze, is de organisatie verheugd dat ManiFiesta opnieuw kan doorgaan. “Het werd dringend tijd dat het culturele leven terug op gang komt. We kunnen niet leven zonder cultuur en zonder sociale contacten. Wij zorgen ervoor dat alles zo veilig mogelijk verloopt”, zegt Franssen. “Bezoekers hebben een ‘Covid Safe Ticket’ nodig om het terrein te betreden. Eenmaal binnen hoef je geen afstand meer te houden en mag het mondmasker af. We willen er een veilig, maar fantastisch weekend van maken”, besluit hij.

Journalisten en fotografen die verslag willen uitbrengen over ManiFiesta 2021 kunnen een accreditatie aanvragen via dit formulier.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!