Bron: Facebook Campagne Rosa
Campagne Rosa

Campagne Rosa-actie in Brussel en Gent tegen gerechtelijke intimidatie van Jeff Hoeyberghs

Woensdag 10 februari heeft de #CampagneROSA (Verzet tegen Oppressie, Sexisme en Soberheid) twee #acties uitgevoerd in reactie op het indienen van een klacht van Jeff Hoeyberghs tegen twee organisatoren van de campagne Emily Burns en Mai Vermeulen. In #Brussel nam de actie plaats voor het kabinet van de minister van Justitie terwijl het in #Gent plaatsvond voor het gebouw van de universiteit dat hem eind 2019 had ontvangen.

vrijdag 12 februari 2021 21:47
Spread the love

 

“Vrouwen willen wel de privileges van het mannelijke geld en de mannelijke bescherming, maar ze willen wel niet meer hun benen opendoen.” – Jeff Hoeyberghs

Dit is één van de schandalige seksistische uitspraken die plastisch chirurg Jeff Hoeyberghs vorig jaar, op uitnodiging van het extreemrechtse KVHV, deed aan de Universiteit Gent. Rosa voerde toen actie om aan de kaak te stellen dat de universiteit dergelijke discriminatie faciliteerde. De video die we daarover produceerden werd miljoenen keren bekeken en werd opgepikt door de media in onder andere België en Frankrijk. Na een volgende actie aan het rectoraat werd KVHV tijdelijk geschorst van de UGent. Onlangs vernamen we dat Jeff Hoeyberghs een klacht heeft ingediend tegen Campagne Rosa voor laster en eerroof tegen twee organisatrices van Campagne Rosa, Mai en Emily.

Mai: “Onze acties hebben getoond dat het seksisme van figuren als Hoeyberghs door overgrote meerderheid van de samenleving niet wordt getolereerd. Een jaar na de feiten wil hij ons nu via gerechtelijke intimidatie de mond snoeren. De video  – waarvoor we het beeldmateriaal overigens knipten uit publieke video’s van het KVHV zelf – legt dan ook het ranzige seksistische gedachtengoed van extreemrechts en figuren als Hoeyberghs bloot.”

Wij laten ons echter niet intimideren. Wij zullen ons blijven organiseren tegen elke vorm van seksisme, discriminatie, uitbuiting en asociaal beleid. We voeren dan ook actie aan het kabinet van minister van justitie Van Quickenborne, die beloofde een prioriteit te zullen maken van vrouwenrechten, en de faculteit letteren en wijsbegeerte van de UGent, waar het allemaal begon.

Emily: “We vragen aan de procureur dat hij deze klacht seponeert. Tijdens de lockdowns schoten de meldingen van geweld op vrouwen de lucht in. Strijd tegen seksisme is meer dan ooit nodig, socialistisch feministen als Campagne Rosa zullen zich nooit laten intimideren. ”

 

#action #Bruxelles Tour des Finances
#Solidarité avec Mai et Emily
#StopSexisme #MeToo #FightBack #WomensLivesMatter #féminisme #EndRapeCultureNow #MyBodyMyChoice #TheWholeSystemIsGuilty

Geplaatst door Campagne ROSA op Woensdag 10 februari 2021

 

En solidarité avec Mai et Emily ! ✊?
Stop à l'intimidation par Jeff Hoeyberghs! Nous continuons à lutter contre le sexisme, l'oppression et l'inégalité!
#8Mars #CampagneRosa #StopSeksisme ✊✊??

Geplaatst door Campagne ROSA op Woensdag 10 februari 2021

 

De acties zijn uiteraard coronaveilig verlopen, in de buitenlucht met respect voor de afstandsregels en met mondmasker.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!