Foto: newb.coop

NewB doet het

NewB mag zich bijna een 'bank' noemen. Tegen alle doemberichten in haalde NewB de vereiste 30 miljoen binnen. De fondsenwerving heeft momenteel 27.012.820 euro opgebracht, maar met een aantal toezeggingen die nog moeten worden geconcretiseerd zitten ze al boven het vereiste bedrag.

donderdag 28 november 2019 16:52
Spread the love

Ondertussen verneemt NewB dat zelfs 27 november niet de finale datum hoeft te zijn. Die wordt alsnog verlengd tot 4 december. De aanvraag voor een banklicentie komt daarmee niet in gevaar.

Dit schept nieuwe verwachtingen, want meer dan waarschijnlijk waren er heel wat kleine spaarders die toch nog de boot afhielden maar zich nu gesterkt weten om toch mee de boot in te gaan.

30 miljoen euro is het bedrag dat door de Nationale Bank werd opgelegd als minimale voorwaarde om een vergunning als kredietinstelling te krijgen. Om echt van start te gaan als volwaardige bank moeten nog heel wat hinderpalen genomen worden, maar dit is sinds de oprichting van NewB wel de meest belangrijke stap voorwaarts.

Naast individuele spaarders hebben ook heel wat organisaties en instellingen die begaan zijn met ethisch bankieren de stap gezet naar NewB, waaronder het Brussels Hoofdstedelijk Gewest met 1 miljoen euro en de Waalse maatschappij voor sociale economie Soecsom met 400.000 euro. De volledige lijst vind je hier. In totaal beschikt NewB nu over bijna 40.000 investeerders.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!