Actie: Vluchtelingen verplaats je niet als conservenblikken!

Activisten, sociaal werkers en vrijwilligers verzamelden zich vandaag in Brussel aan het Kabinet van Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken om te protesteren tegen zijn vluchtelingenbeleid. "Het sluiten van centra en verplaatsen van vluchtelingen naar de andere kant van het land, terwijl ze net integreren en de taal leren is inhumaan en inefficiënt", klink het.

maandag 27 februari 2017 14:12

Verspreid over België worden 10.000 opvangplaatsen voor vluchtelingen geschrapt. Maar deze centra zijn niet leeg. De bewoners – waaronder veel gezinnen met kinderen én niet-begeleide minderjarigen – worden gedwongen om te verhuizen naar een ander centrum, vaak in een heel ander deel van het land of zelfs over de taalgrens heen. Ver weg van de vrienden en het netwerk dat ze met grote inspanning aan het opbouwen zijn.  

“Vluchtelingen verplaats je niet als conservenblikken”, stellen de actievoerders die zich op 27 februari hebben verzameld voor het Kabinet van Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken in Brussel. Volgens hen is het verplaatsen van deze duizenden vluchtelingen inefficiënt en inhumaan. “Dat kan anders”, maken ze duidelijk voor het Kabinet. 

Creative Commons

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!